≫ 

Konačno, Levandovski: Pogledajte Ronaldov izraz lica kada je trofej za igrača godine uzeo Poljak

Laskavi trofej završio u rukama Poljaka - zasluženo!

  • 5
kristijano ronaldo Foto: twitter/tancredi palmeri

Napadač Bajerna Robert Levandovski proglašen je za najboljeg igrača u 2020. godini u izboru Svetske fudbalske federacije (FIFA), dodeljen mu je trofej "The Best" ispred najvećih konkurenata i "večitih dobitnika" ovakvih priznanja Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Poljski reprezentativac je u 2020. godini osvojio triplu krunu, u Nemačkoj i Evropi, bio najbolji strelac Lige šampiona i Bundeslige i zasluženo pobedio ispred Portugalca i Argentinca.

Nagrada ove godine dodatno dobija na značaju, s obzirom na to da je "Frans fudbal" odlučio da zbog pandemije korona virusa ne dodeljuje "Zlatnu loptu".

Pogledajte i kako je Ronaldo, inače dvostruki FIFA laureat, ispratio dodelu priznanja i trenutak kada je Levandovski proglašen za najboljeg u godini na izmaku. As Juventusa bio je drugi, a MEsi treći ovog puta.

Podsetimo, ova FIFA nagrada ustanovljena je pre pet godina, Ronaldo je dvaput bio najbolji, dvaput je bio drugi i jednom treći.

Ceremonija dodele je, zbog dobro poznatih okolnosti i pandemije, održana u sedištu FIFA u Cirihu bez prisustva zvanica, a osim nagrade za igrača godine, dodeljena su i priznanja u kategorijama "najbolji trener", "tim godine", "najbolji goilman", "najbolji gol", "najbolji ženski tim", "najbolja igračica godine".

robert levandovski Foto: Tanjug/Ap

Za najboljeg trenera, drugi put uzastopno, proglašen je menadžer Liverpula Jirgen Klop, najbolji golman je Manuel Nojer iz Bajerna, dok je nagradu "Ferenc Puškaš" za gol sezone dobio napadač Totenhema Hjon-min Son.

A ovo je tim godine: 

Alison Beker, Trent Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Van Dajk Alfonso Dejvis, Kevin de Brujne, Tijago Alkantara, Džošua Kimih, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj.

    17. decembar 2020 | 21:43

    Zasluženo.Čestitka...

  • Aleksandar

    17. decembar 2020 | 22:58

    Kako je Nojer najbolji golman kada je u idealnom timu golman Alison Beker? 😀😀🤨🤨

  • Mile

    17. decembar 2020 | 22:55

    Tim godine - bez golmana godine? wtf???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA