≫ 

„Arsenal može da ispadne“: Nepobedivi Parlor se boji za status Tobdžija u Premijer ligi

Londonski klub je trenutno na 15. mestu u najvišem rangu u Engleskoj

  • 0
Britain Soccer Premier League Foto: Tanjug/AP

Ako ste možda u međuvremenu zaboravili, Arsenal je poslednju pobedu u Premijer ligi upisao davnog 1. novembra na gostovanju na „Old Trafordu“ protiv ekipe Mančester junajteda. Od tada, samo porazi i po koji nerešen rezultat, a to je naravno uslovilo neslavan pad na tabeli, toliki da se Tobdžije sada nalaze na 15. mestu.

Stvari bi mogle da postanu još gore, jer raspored ne ide na ruku Arsenalu. Sutra gostuju na „Gudison parku“ zahuktalom Evertonu, potom u Karabao kupu dočekuju Mančester siti, a potom u Premijer ligi igraju gradski derbi sa Čelsijem na Boksing dej. Onda idu dva uzastopna gostovanja Brajtonu i Vest Bromvič Albionu, koji mu „dišu“ za vratom.

Iako u Arsenalu već uveliko gori, vlasnici ne razmišljaju o smeni Mikela Artete. Umesto toga, pominju se odlasci Vilijana i Mesuta Ozila, a aktivno se traga za pojačanjima koja bi mogla da preokrenu situaciju nakon zimskog prelaznog roka.

Da situacija u Arsenalu nije nimalo bajna, govori i kolebljiv komentar „nepobedivog“ Reja Parlora, koji je bio član ekipe Tobdžija u sezoni 2003/04. kada je londonski klub uzeo titulu bez poraza.

- Neko me je pitao pre neki dan da li Arsenal može da ispadne iz Premijer lige. Rekao sam „verovatno ne“, ali kada pogledate da je Lester osvojio titulu pre koju godinu... Arsenal onda definitivno može da ispadne iz lige. Ako ne počne da sakuplja poene uskoro, vrlo brzo će upasti u ozbiljan problem – kaže Rej Parlor.

On dodaje da bi Arteta pod hitno morao da se pozabavi atmosferom u svlačionici i da reši eventualne probleme koji postoje u komunikaciji između fudbalera.

- Mikel Arteta je dugo sarađivao sa Pepom Gvardiolom i Arsenom Vengerom, tako da dobro zna da je atmosfera u svlačionici jako bitna. Ako postoji problem, mora brzo da ga reši. Neće igrači dobiti otkaz, dobiće ga on. Nadam se, ipak, da će se sve ubrzo preokrenuti na bolje – zaključuje nekadašnji član Arsenala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA