Zvezda je u 1/4 finalu Kupa: Krstović pogodio za preokret na Banjici, Popović odbranio zicer u 85.

Crveno-beli pobedili Rad rezultatom 2:1

  • 31
Srđan Spiridonović Printskrin: Arena Sport/Telegraf

Crvena zvezda je u četvrtfinalu Kupa Srbije! Teško, ali zasluženo! Iako su još u "svlačionici" primili gol, crveno-beli su uspeli da okrenu Rad na Banjici i slave rezultatom 2:1 (1:1)!

Strelci za Zvezdu bili su Srđan Spiridonović u 17. i rezervista Nikola Krstović u 60. minutu, dok je Pavle Radunović pogodio u 4. minutu za Rad!

Bio je to prvi gol koji su crveno-beli primili posle osam utakmica u kojima su sačuvali mrežu, ali je činjenica da Zoran Popović ništa nije mogao da uradi. Bio je to sjajan šut sa 18 metara Radunovića, inače rođenog brata poznatijeg golmana Atalante Borisa.

Popović je, inače, dobio priliku umesto Milana Borjana koji nije bio ni u protokolu za ovaj meč - kao ni El Fardu Ben, Gelor Kanga i Dijego Falčineli. Rezervni golman crveno-belih može samo da zahvali sreći što Rad u 72. minutu, posle njegove greške nije izjednačio rezultat na 2:2, dok je u 85. odbranio zicer Jovanoviću i šut sa samo tri metra.

Bila je to i najbolja prilika za Građevinare, kao i kada je Stojsavljević u 72. tukao glavom sa pet metara posle kornera. Popović je tada zakasnio prilikom istrčavanja, ali je prečka bila njegov saveznik.

Promašio je Rad, tačnije Tučević, i zicer pri rezultatu 1:1. Bio je sam na nekih pet-šest metara, iskosa sa leve strane, da bi šutirao samo u spoljni deo mreže. Pitanje je kako bi se meč odvijao da je Tučević tada pogodio.

Umesto 2:1, na semaforu je stajalo 1:2! Odlično je Nikolić u 59. minutu izbacio Radulovića na levoj strani, ovaj napravio nekoliko koraka i ubacio loptu na peterac, a Krstoviću nije bilo teško da je sprovede u mrežu za preokret.

Daleko od toga da Zvezda i pre toga nije imala nekoliko odličnih situacija da zatrese mrežu Markovića! To se, pre svega, odnosi na Ričmonda Boaćija koji je u prvom poluvremenu glavom šutirao pored gola, dok mu je čuvar mreže Rada u drugom odbranio udarac i izbacio u korner.

Mogao je i Spiridonović do svog drugog gola, bio je to kontranapad u 78. minutu, ali je krilni napadač pogodio stativu. Četiri minuta kasnije popularni Spidi je ustupio mesto Vukanoviću, a do kraja utakmice Boaći i Ivanić su još probali da promene rezultat.

Zvezda je na taj način pobedom završila 2020. godinu, mada je Rad stisnuo u finišu, i u društvu Partizana, Vojvodine, TSC-a, Spartaka, Voždovca, IMT-a i Radnika čeka žreb za četvrtfinale Kupa na proleće.

FK RAD - FK CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

(Radunović 4 - Spiridonović 17, Krstović 60)

Rad: Marković –Tučević (Tanović 80), Ciger, Stojsavljević, Miličković (Đorić 57) – Riznić (Damnjanović 69), Busnić -Ilić (Radivojević 80), Gazivoda (Trivunović 69), Jovanović – Radunović

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek (Pankov 46) - Spiridonović, Sanogo, Radulović, Nikolić (Gajić 64), Simić (Ivanić 64) -Boaći, Pavkov (Krstović 46)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pinokio

    18. decembar 2020 | 13:51

    Kad vidim da Gobeljic nosi Zvezdinu kapitensku traku povraca mi se,,, Pavkova, Gobeljica, Boacia, Nikolica i Spiridonovica kad Zvezda otjera slavicu taj dan

  • Uros

    18. decembar 2020 | 15:11

    Nikolic katastrofa vec 25 mec u nizu!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    18. decembar 2020 | 13:49

    Ко зна кад су нам свирали пенал ове судије. Битно да гробарима на свакој свирају. Чисто због тога да немају 10 пенала више😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA