≫ 

Anćeloti cilja sam vrh sa Evertonom: Sledeće sezone želimo da se borimo za titulu

Ambiciozne izjave stratega Karamela

  • 2
FK Everton, Karlo Anćeloti Foto: AP/Tanjug

Izuzetno pozitivno je sve ljubitelje fudbala iznenadila ekipa Evertona na početku ove sezone u Premijer ligi. Karamele su jedine imale maksimalan učinak pred odlazak na prvu reprezentativnu pauzu, ali su fudbaleri iz Liverpula sve uprskali u naredne četiri utakmice odakle su izvukli samo jedan bod.

Ipak, Everton se vratio na stari kolosek, trenutno je peti, a u narednom meču sutra dočekuje posrnuli Arsenal na „Gudison parku“. Italijanski stručnjak Karlo Anćeloti se nada da bi tim iz Mersisajda ove sezone mogao da se domogne jednog od mesta koja vode u Evropu.

- Nadam se da ove sezone možemo da budemo konkurentniji nego prošle. Potrebne su nam bar dve godine kako bismo podigli igru na nivou na kojem želimo da budemo. Cilj za narednu sezonu biće da budemo među četiri najbolja tima u Premijer ligi, a to istovremeno znači da se borimo za titulu – ističe Anćeloti.

Kaže italijanski trener da su Everton nakon dobrog starta poremetile brojne povrede, zbog kojih je sastav izgubio samopozdanje, ali da je tim koji vodi spreman da se vrati na pravi put.

- Ovu sezonu počeli smo veoma dobro, neverovatno, a onda smo izgubili nekoliko utakmica. Bilo je povređenih igrača, izgubili smo samopouzdanje. Ali sada smo spremni da ponovo igramo dobro. Sada je situacija dobra, ali želimo već naredne sezone da igramo u Evropi. Moramo da radimo naporno sledećih šest meseci – zaključio je Anćeloti.

Karamele bi pobedom nad Tobdžijama sutra mogle da dođu čak do drugog mesta na tabeli, ukoliko se poklope rezultati na preostalim premijerligaškim utakmicama.

Video: Preokret Zvezde na Banjici: Krstović zatresao mrežu uz asistenciju Radulovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA