≫ 

Terzićeva izjava o "OFK Beogradu kao filijali Zvezde" ustalasala Karaburmu: Nekima se dopada ideja

"Smatram da je svaki vid saradnje sa klubovima i institucijama, koji ne remeti interese i tradiciju OFK Beograda, neophodan da bi se klub vratio tamo gde pripada", kaže Saša Stevanović

  • 21
Omladinski Stadion, Karaburma, OFK Beograd Foto: MN Press

Zahuktava se borba za OFK Beograd, klub duge i bogate tradicije koji godinama posrće, a nedavno je dostigao najnižu moguću tačku svog postojanja - isključena mu je struja.

Tračak nade postoji, a to je predstojeća Skupština (23. decembar) gde će se sukobiti mišljenja "dve struje", jedne okupljene oko Vladana Sekulića i druge koja podržava kandidaturu nekadašnjeg golmana "Romantičara" Sašu Stojanovića.

Ipak, u priču se "pravo niotkuda" uključio i čovek koji je neizbežan u svakoj priči oko OFK Beograda, Zvezdan Terzić.

Direktor Zvezde je u nedavnom intervjuu rekao da bi OFK mogao da postane filijala šampiona Srbije što je negativno odjeknulo kod aktuelnih rukovodioca kluba sa Stare Karaburme, ali ne i kod pomenutog kandidata za novog predsednika - Saše Stojanovića.

On je, u objavi u grupi "Klub prijatelja OFK Beograda", rekao da se ograđuje od izjava aktuelnog rukovodstva i da OFK Beogrd ne bi smeo da odbija bilo kakvu vrstu "dobronamerne pomoći".

- Opcija koju ja predvodim ispred bivših igrača, navijača, Kluba prijatelja i veterana se ograđuje od izjave sadašnjih čelnika i vršioca dužnosti u klubu, kao i teorija zavera koje su nas dovele do toga da nam je stadion preko 40 dana u mraku. Takođe, prvi tim se nalazi na 12. mestu tabele treće lige. Situacija je takva da ukoliko ne dođe do korenitih promena, klub će nastaviti da tone. Ja se zalažem da se bivši igrači vrate u klub - poručio je Stevanović i dodao:

- Osim toga trenutna situacija ne dozvoljava odbijanje dobronamerne pomoći institucija i drugih klubova. Smatram da je svaki vid saradnje sa klubovima i institucijama, koji ne remeti interese i tradiciju OFK Beograda, neophodan da bi se klub vratio tamo gde pripada. U ovom trenutku najbitnije je da se sačuva mir i jedinstvo za predstojeću skupštinu. Ukoliko moja opcija bude imala većinu na skupštini u šta čvrsto veruje, izaći ću u medije i predstaviti detaljno svoju ideju kako će OFK Beograd funkcionisati u narednom periodu - zaključio je kandidat za predsednika "Romantičara".

U tekstu koji ste imali priliku da čitate na našđem portalu nedavno, podršku pravih i vernih ljubitelja "Romantike" ima upravo Stevanović. Navijači, simpatizeri, bivši igrači i oni kojima je plavo-belo na srcu, ujedinili su se oko njegovog imena, nekadašnjeg golmana i reprezentativca Jugoslavije (tri nastupa).

Rođeni Kragujevčanin, Stevanović je jedan od retkih koji je ostavio dubok trag na Karaburmi. Za četiri godine zabeležio je 115 nastupa za "Romantičare", a potom imao i zapaženu desetogodišnju karijeru u mađarskom Đeru kojem je kao kapiten 2014. doneo šampionsku titulu posle tri decenije čekanja.

Posle igračke karijere gradio je i bogatu funkcionersku, upravo u Đeru gde je bio sportski direktor, a na molbu ljudi okupljenih u "Klubu prijatelja OFK Beograda", nekadašnjih igrača i veterana, prihvatio je da se kandiduje na predstojećim izborima za prvog čoveka kluba.

Skupština OFK Beograda biće održana u sredu 23.12.2020. godine u prostorijama nekadašnjeg UK ''Palilula'' danas CK ''...Posted by Klub prijatelja OFK Beograda on Thursday, December 17, 2020

Video: Božidar Milenković: Mladi igrači ovde nemaju od koga da uče fudbal, Zvezda i Partizan su ga uništili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    19. decembar 2020 | 21:00

    Ne postoji covek koji voli fudbal a da ne zeli povratak OFK Beograda na stare staze. Ovaj tast od Ruzica koji i ne zna nista o fudbalu, hoce da brani veliki OFK??? Samo goli interes coveka o kome niko nema lepu rec na Opstini Paliluli, on je zadnji koji treba da se petlja. Otarasite se prvo od ovakvih, napred OFK!!!

  • Bane

    19. decembar 2020 | 20:22

    Poluvreme 2 : 0 !!! Kraj utakmice 2 : 6 !!! Sta ste ocekivali romanticari ??? Mafija !!!

  • TADIJA ZEMUN

    19. decembar 2020 | 22:05

    OFK-u treba da preuzme grad Beograd i drzava SRBIJA,da se na tom mestu napravi nov moderan stadion sa 20.000-25.000 mesta,gde bi igrale i nase reprezentativne selekcije,od mladjih kategorija,pa i do A tima,idealno mesto u samom centru grada,uloziti novce i u skolu fudbala OFK-a,a naposletku napraviti i solidanog prvoligasa,kakav je nekada i bio

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA