≫ 

Arsenal klizi ka zoni ispadanja: Everton gurnuo "Tobdžije" u borbu za opstanak

Artetin tim poslednju pobedu zabeležio 1. novembra

  • 1
fudbaleri evertona Foto: Tanjug/Ap

Ovo je sezona velikih posrtanja fudbalera Arsenala. I prethodnih godina nije bilo mnogo bolje, ali aktuelna sezona sluti na nevolju po fudbalere iz Londona.

Posle novog, petog poraza u poslednjih sedam utakmica, sada od Evertona 2:1, "Tobdžije" su pale na poražavajuće 15. mesto na tabeli Premijer lige, a u nedelju mogu biti i mesto ispod ukoliko Brajton zabeleži pobedu.

Teški dani su pred velikanom...

O formi ekipe koje je počela da pokazuje "znake života" pred kraj prethodne sezone, a onda opet potonula, najbolje svedoči podatak da je polsednji trijumf u eliti upisala još 1. novembra protiv Mančester junajteda u gostima.

Od tada, sedam kola posle, Arsenal je u nezadrživom poniranju kojem se ne nazire kraj.

Fudbaleri Arsenala Foto: Tanjug/Ap

Artetin tim je bez samopouzdanja, bez lidera, bez vere u sebe, a to je ovog puta iskoristio sastav Karla Anćelotija, slavio golovima Kalverta-Luina i Jerija Mine, i uhvatio novi zalet ka samom vrhu tabele.

Domaći tim je stabilizovao formu, trećom pobedom popeo se na visoku drugu poziciju, na pet bodova iza Liverpula, i preti da opet bude ozbiljan kandidat za najviši plasman.

Holdingu je zapravo pripisan autogol u situaciji u kojoj je Kalvert-Luin bio nesuđeni strelac, potom je Pepe poravnao sa penala, a Arsenal ni poluvreme nije mogao da dočeka u egalu - goste je matirao Mina i to je, ispostavilo se, bio i konačan rezultat utakmice na "Gudisonu".

U nastavku, Arsenal jeste bio bolji, imao veći posed, stvorio više šansi, ali ni sreća više ne stanuje kod Obamejanga i ostalih, jednostavno kola su krenula nizbrdo i pitanje je ko to može da zaustavi.

Deluje da Arteta nije taj čovek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🙈

    19. decembar 2020 | 22:04

    Не знаш да л' да се смејеш или да плачеш... 🤦

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA