≫ 

Partizan nema transfer listu, ali ima prekobrojnog igrača: Crno-beli više ne računaju na defanzivca

Pešukić na izlaznim vratima Humske * Što se pozajmica tiče, definisan je povratak Kneževića u Teleoptik, a o statusu Denisa Stojkovića se još uvek “lome koplja”

  • 5
Periša Pešukić Foto: partizan.rs

Partizan ove zime nema transfer listu igrača na koje ne računa, jer u suštini ima oformnjen tim, iako će crno-beli sigurno razmotriti svaku ponudu koja koja stigne na adresu kluba i bude interesantna. Ipak, trenutno postoji jedan fudbaler na koga struka ne računa za zimske pripreme u Turskoj i to je Periša Pešukić, dok će eventualne pozajmice nekolicine momaka biti dogovarane u hodu i zavisiće od dešavanja na tržištu.

U slučaju Pešukića sve je postalo jasno kada je trener Aleksandar Stanojević napomenuo da mu je, pored Aleksandra Miljkovića, potreban još jedan klasičan desni bek koji bi u potpunosti zavorio pomenutu poziciju (dva meča silom prilika igrao Maki Banjak).

Jasno je da Pešukić nije u planovima i čelnici kluba će se u narednom periodu, u dogovoru sa njegovim agentima, pozabaviti statusom igrača, odnosno modusom rastanka.

Fudbaler je u Humsku stigao leta 2019. godine, u mandatu Sava Miloševića, ali je odmah posle priprema u Sloveniji bilo jasno da će teško uspeti da isprati obaveze u Partizanu, pa je u januaru 2020. vraćen u podgoričku Budućnost na pozajmicu.

Posle isteka se vratio među crno-bele, ali nije uspeo da ubedi ni Stanojevića da mu je mesto u timu, pa će sreću morati da potraži u drugoj sredini.

Što se pozajmica igrača tiče, za sada je definisano jedino da se defanzivni vezista Uroš Knežević vraća u filijalu Teleoptik, kako bi imao prostora i kontinuitet igara, jer u prvom timu, usled konkurencije, trenutno to nije slučaj.

Takođe, još uvek se razmatra i status Denisa Stojkovića, koji takođe nije uspeo da se nametne, iako je dobijao priliku i kod Sava Miloševića i kod Aleksandra Stanojevića. Vezista će u trenutnoj konkurenciji na svojoj poziciji teško uspeti da se izbori za minutažu i možda bi i za njega i za klub u perspektivi bilo bolje da pronađe sredinu u kojoj će imati mečeve “u nogama”.

No, rekosmo već, ta odluka se još uvek razmatra i tek treba da se “preseče”, jer u Humskoj ne postoji konsenzus, ima glasova i “za” i “protiv” u vezi sa statusom Stojkovića. Sve ostale reakcije i aktivnosti kluba u prelaznom roku će mahom biti vezane za eventualne transfere iz postojećeg kadra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA