≫ 

Pljunuo protivnika u lice, klub ga kaznio sa 30.000 evra: Tako to rade Nemci

Tiram se duboko pokajao zbog svog postupka, ouzeta mu je mesečna plata, a tek ga čeka kazna Bundeslige

  • 4
markus tiram Foto: twitter/ESPN

Fudbaler Borusije iz Menhengladbaha Markus Tiram je ovog puta napunio medijske stupce zbog krajnje prostačkog poteza na utakmici sa Hofenhajmom kada je pljunuo igrača gostiju Stefana Poša.

Osim toga što je sam sebe "okačio" na stub srama, ostavio je i saigrače "na cedilu", a oni su pretrpeli poraz do kraja meča.

Sve to bilo je dovoljno da čelnici Borusije sankcionišu Tirama, kaznili su ga oduzimanjem mesečne plate (30.000) evra, i ukorom sportskog direktora Maksa Eberla.

Eberl je za nemačke medije izjavio da je obavio duži razgovor sa Tiramom tokom kojeg mu je igrač objasnio da "nije namerno pljunuo protivnika", već da se to desilo jer se previše uzbudio u tom trenutku.

- Znamo iz kakvog okruženja dolazi Markus, znamo ko su mu roditelji, i zato nas je začudilo njegovo ponašanje - izjavio je Eberl, aludirajući na Markusovog oca, slavnog Lilijana Tirama, svetskog prvaka sa Francuzima.

Tiram junior se izvinio brzo posle meča, učinio je to, kaže Eberl, i tokom razgovora sa njim.

- Ponovio je koliko mu je teško i koliko je razočaran svojim postupkom - kaže sportski direktor Borusije.

Prema navodima nemačkih medija, Tirama tek čeka žestoka kazna od strane Bundeslige i verovatno će to biti šest utakmica pauze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA