≫ 

Gradska bitka za prevlast u Italiji: Milan brzim vozom šokirao Sasuolo, Inter jedva slomio Speciju

Benevento je na svom terenu slavio protiv Đenove pogocima Insinjea i Saua u drugom poluvremenu, a Kaljari i Udineze su podelili bodove na Sardiniji

  • 2
FK MIlan, AC Milan Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Milana savladali su Sasuolo u okviru 13. kola Serije A na gostovanju sa 2:1 nakon što su poveli najbržim golom u istoriji italijanskog elitnog takmičenja. Gradski rival Inter je uzeo tri boda teškom mukom pošto je istim rezultatom slavio protiv Specije, ali bez neke impresivne igre i na suvi kvalitet pojedinaca.

Milan je već nakon manje od sedam sekundi došao u vođstvo protiv Sasuola pošto je brza akcija krenula već sa centra i u dva poteza lopta je bila već kod Leaoa koji hitro prošao između dva štopera i postigao pogodak.

Nakon toga je poništen gol Čalhanoglua, ali "rosoneri" su ipak udvostručili prednost u 26. minutu nakon što je Hernandez pretrčao više od 40 metara i poslao loptu u kazneni na nekih sedam, osam metara gde se našao Salemakers.

Sasuolo je uspeo samo preko Berardi minut pre isteka 90. minuta da smanji na 2:1. Rade Krunić je na poluvremenu ušao u igru umesto Tonalija i doprineo igri milanske ekipe, dok je srpski reprezentativac Filip Đuričić napustio igru za Sasuolo u 57. minutu.

Sa druge strane, u gradu mode, Inter nije prikazao ništa u prvom poluvremenu. Sirovi napadi nisu mogli da ugroze Speciju koja je u drugom delu igre ušla još brže i još bolje, ali presekla ih je kontra.

Hakimi je dobio jedan pas od Lautara Martineza, pretrčao svog čuvara sa desne strane i u bliži ugao matirao golmana. U 71. minutu Lukaku je iz penala povisio na 2:0, ali igra je i dalje izostajala. Sreća je što Specija nije umela da iskoristi to, te je tek u četvrtom minutu nadoknade preko Pikolija smanjila zaostatak, tako da nije bilo vremena za bilo kakvo iznenađenje.

Benevento je na svom terenu slavio protiv Đenove pogocima Insinjea i Saua u drugom poluvremenu, a Kaljari i Udineze su podelili bodove na Sardiniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Preokret Zvezde na Banjici: Krstović zatresao mrežu uz asistenciju Radulovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    20. decembar 2020 | 23:28

    Laciju je potreban L. Alberto u svom pravom izdanju, kao včrs, da bi opet ušli u formu. A Odneće i tri boda s Meace sledeće kolo, to kažem gledajući njihov poslednji meč protiv Sasuola. Danas je Sasuolo u potpunosti nadigrao Milan, imali su posed lopte od čak 75% do samog kraja utakmice, odnos snaga je bio kao da igra Bayern M. vs Livorno. Znači Milan pada u sredu!

  • Toni

    20. decembar 2020 | 22:56

    To više nije autentična italijanska ekipa , uopše , liga više nema velike italijanske zvezde sve ekipe liče jedna na drugu sve je veštačko bez šarma i harizme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA