≫ 

Bruka u Italiji: Ekipu pokošenu koronom naterali da izađe na teren sa 9 igrača!

Bizarna situacija viđena je u Italiji na meču Kasertane i Viterbesea

  • 2
FK Kasertana Printskrin: Instagram.com/official_casertana_fc

Ekipa Kasertane iz italijanske Serije C bila je žestoko pogođena korona virusom, pošto je tokom vikenda imala 15 pozitivnih igrača nakon testiranja. Ipak, vlasti su ih primorale da igraju meč protiv Viterbesea sa devet igrača, koliko su imali na raspolaganju.

Klub je tvrdio da su čak i igrači koji su negativni na testu imali simptome korona virusa, ali je Viterbese odbio da se meč odloži i da se nađe novi termin odigravanja, a na adresu kluba stiglo je saopštenje da mogu da odigraju meč i sa manje od 11 igrača.

Tako su igrači Kasertane izašli na teren sa devet igrača i časno izgubili sa 3:0. Posle meča usledilo je saopštenje kluba je udareno i na vlast i na rivala, a jedan od članova ekipe koji se pojavio na konferenciji za medije, vikao je iz sveg glasa i udarao šakom o sto, koji se tresao od siline udaraca.

- Ovo su teški dani, puni straha i brige za sve članove FK Kasertana i za njihove porodice. Imamo ekipu desetkovanu izopačenim virusom, bilo je 15 pozitivnih slučajeva. U ovakvoj situaciji dinamike takmičenja i agonije treba ostaviti prostor za pragmatizam. Umesto toga, nekoliko sati pre meča 16. kola Serije C, FK Kasertana prmorana je da primi odbijanje Viterbesea da se eč odloži, a sama Liga odlaganje nije smatrala nephodnim.

Ovome se treba dodati da su neki od naših igrača imali temperaturu, iako su u poslednjem testiranju bili negativni. To predstavlja opasnost i za njih i za druge.

U istorijskom trenutku u kojem se italijanski građani bore, prisiljeni da ostanu kod kuće, fudbalski tim, desetkovan nevidljivim neprijateljem, prinuđen je da po svaku cenu izađe na teren. To je loš signal celoj zajednici. U svetlu ovoga, javno zdravlje više nije prioritet, već zaostaje za drugim interesima. Izvinjavamo se našim navijačima, bespomoćnim žrtvama poput nas zbog ove apsurdne odluke - piše u saopštenju Kasertane.

Pogledajte i kako je izgledala konferencija za medije presdstavnika ovog kluba posle meča:

Sa dva uzastopna poraza Čelsi je pao na osmo mesto na tabeli, i bodovi su mu preko potrebni večeras (21.00), kada mu u goste dolazi Vest Hem, koji u prethodnih šest rundi ima samo jedan poraz. Biće to zanimljiv londonski okršaj, a kvota na keca je 1,63, dok je dupla šansa X2 2,28, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Vest Hem.

Video: Po dolasku u Prag neprijatno iznenađenje za fudbalere Zvezde: Novo testiranje na korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Britva

    21. decembar 2020 | 11:39

    Niko nije primoran da igra, kako veliki klubovi rade pa sednu na teren zbog protesta tako mogu i mali klubovi, samo da sam ja na njihovo mesto namerno bi se ispovracao ili nesto pa ih tuzis malo i lepotica :))

  • Zapad

    21. decembar 2020 | 10:36

    to je sporski 😉👏🤦🏻‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA