≫ 

Nadaju se publici na Vembliju: Englezi pomerili finale Liga kupa za april

Večeras su na programu prva dva četvrtfinalna duela

  • 0
FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Ne moramo više ni da pominjemo da je virus korona napravio ogromne probleme svim ljubiteljima sporta širom planete, koji su već gotovo devet meseci u nemogućnosti da redovno prate svoje ekipe na stadionima i u dvoranama. Engleska nije izuzetak od pravila, mada se tamo vide znaci polakog oporavka.

Podsetimo da je engleska Vlada početkom decembra donela odluku da dopusti prisustvo navijača na stadionima u zavisnosti od „ranga“ u kojem se nalazi njihov grad. Isprva je publika mogla da se pojavi u Londonu, Liverpulu, Brajtonu... Međutim, glavni grad Engleske je skinut sa liste, pa trenutno navijače možemo videti samo na Enfildu, Gudison Parku, Ameksu i Sent Merisu, a kao što je poznato broj je ograničen na 2.000.

Zbog svega toga, Fudbalska asocijacija Engleske odlučila je da pomeri finale Liga kupa, koje se po tradiciji održava krajem februara za 25. april. Nadaju se da će se situacija sa pandemijom do tada značajno popraviti, uzimajući u obzir da je pre nekoliko dana na Ostrvu započeta i imunizacija stanovništva.

To znači da se Englezi nadaju da će na Vembli moći da puste značajno veći broj navijača od 2.000, ali će ponovo sve zavisiti od mera koje će tada biti na snazi u Engleskoj.

Večeras su na programu prva dva četvrtfinalna duela. U ranijem terminu sastaju se Brentford i Njukasl, dok će u onom kasnijem zaigrati Arsenal i Mančester siti. Sutra će na teren prvo ekipe Stouka i Totenhema, dok će sve zatvoriti interesantan duel između Evertona i Mančester junajteda.

Video: Brnabić: Uskoro odluka o letovima iz Velike Britanije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA