≫ 

Arsenal se sprema za Čempionšip i smanjuje plate igračima, Arteta filozofira o fudbalu i košarci

Londonski velikan u najtežim danima krize u opasnoj poziciji na tabeli

  • 3
Premier League, Wolverhampton Wanderers, Arsenal Foto: Tanjug/AP

Arsenal je posle najgore serije u poslednjih 46 godina samo četiri boda iznad zone ispadanja, a ako Barnli još dobije zaostali meč, to će značiti i da su fudbaleri londonskog velikana na 16. mestu na tabeli, nadomak ispadanja u Čempionšip.

Top 6 ekipa retko aktiviraju "planove za slučaj ispadanja", odnosno uopšte razmišljaju o njima, u sličnoj situaciji je bio i Čelsi kada je smenjen Žoze Murinjo, ali nisu razmišljali o čuvenom "padobranu" ako ispadnu.

Engleski listovi ovog utorka podgrevaju atmosferu tvrdeći da su u Arsenalu svesni činjenice da bi mogli da se bore za opstanak, pa i da prvi put posle gotovo 110 godina ispadnu iz Premijer lige. Tada na scenu stupa krizni plan koji podrazumeva radikalne korake.

Osim prodaje igrača, što bi bio logičan potez, svim fudbalerima bi bila uzeta četvrtina plate. Klub bi tako uštedeo oko trećinu sadašnjih izdavanja, 50 miliona funti od ukupno 150 miliona koliko plaćaju godišnje igračima.

Na listi najplaćenijih izdvajaju se Mesut Ozil kome ugovor ističe na leto i kapiten Obamejan koji je očajan nakon što je potpisao novi ugovor pre nekoliko nedelja. I Gabonac imao oko 20 miliona godišnje koliko i Ozil, a treći najplaćeni je Brazilac Vilijan koji prima oko 13 miliona evra godišnje.

Jasno je i da bi pomenutu trojicu Arsenal teško prodao, jer imaju prevelike plate, čak, Brazilca navodno žele i da se oslobode u januaru, ali male su šanse da ga neko odvede.

Većina fudbalera Arsenala u ugovoirma ima klauzule o smanjenju zarada u slučaju ispadanja za koje niko nije očekivao da će ikada biti aktivirane, a trener Mikel Arteta je poručio igračima da će eliminisati one koji nisu spremni da se bore za opstanak.

Mikel Arteta Mikel Arteta Foto: Tanjug/AP

- Fudbal nije košarka. U košarci šutnete 50 puta, protivnik samo jednom i opet pobedite. U fudbalu nije tako. Možete da uradite sve kontra i da izgubite s 1:0. Mi smo od Barnlija izgubili, a da oni nisu imali šut na naš gol. Neverovatno je, ali se nažalost to događa u fudbalu. Čak i takve stvari morate da naučite da kontrolišete - kaže Arteta.

Vlasnici "Tobdžija" su spremni da podrže Španca, da mu dovedu Maksija Gomeza iz Valensije kako bi rešili hronični problem u napadu, jer jednostavno, nije slučajno što je Arsenal među tri najgora tima po broju šuteva prema golu, ali i među pet onih koji su stvorili najmanje prilika u ligi.

Da li će pojačanje stići na vreme kako bi se izbegla katastrofa, videćemo...

Hoće li se Arsenal podići bar u Liga kupu? Večeras (21.00) u ovom takmičenju Tobdžije čekaju Mančester Siti i nadaju se da bar malo pokriju očajno stanje u Premijer ligi. Kvota na keca je 5,10, iks je 3,70, a dvojka 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal – Mančester Siti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Lukić nepogrešiv sa kreča: TSC je poveo u Ivanjici iz penala

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA