Srbin proglašen za najkorisnijeg igrača lige: Hteli ga Rubin, Osijek i Astana, bio na radaru Zvezde

Belaković je bio direktno uključen u 24 gola Spartaksa ove sezone, te ne čudi što će u ovom prelaznom roku sasvim sigurno promeniti klub

  • 3
Nemanja Belaković, Spartaks Jurmala Printskrin: Facebook/Optibet Virslīga

Da je svima bilo jasno da je Nemanja Belaković (23) prerastao letonsku ligu, uverili smo se tokom leta kada je bivši igrač Čukaričkog postigao sedam golova na isto toliko mečeva u dresu Spartaksa iz Jurmale i kada su ga uporedili sa Supermenom!

Potvrda sjajnih partija na početku sezione stigla je na kraju iste, posle koje su brojke jasno rekle da je Belaković najkorisniji igrač lige sa 15 datih golova i devet asistencija - uz tri pogotka u Kupu.

Jeste da njegov Spartaks nije izborio plasman u Evropu (zakasnili su za ti boda), ali razloge tome bi trebalo tražiti u nešto slabijoj koncentraciji odbrane koja je na pojedinim mečevima kapitulirala u samom finišu.

Osim što je najkorisniji igrač šampionata, Belaković je kao kapiten Spartaksa izabran i u idealan tim lige, te je još jednom pokazao da interesovanje ruskog Rubina od pre godinu dana nije bila puka slučajnost. Štaviše, krilni napad je bio viđen u Kazanju, ali je čitav posao "pokvario" njegov matični klub nerelanim zahtevom za obeštećenje.

Slično je bilo i pred kraj ovog poslednjeg prelaznog roka kada je Belaković bio na korak od dolaska u Osijek, ali je Spartaks takođe bio kamen spoticanja. Za one neupućene, Belaković je svojevremeno igrao u Hrvatskoj za Novigrad i tada je bio na meti zagrebačkog Dinama.

- Na zimu je bilo dosta ponuda iz HNL-a, pola lige me je pratilo. Bila je i neka priča sa Dinamom iz Zagreba. Međutim, kada me je menadžer pozvao i rekao da je u pregovorima sa Čukaričkim, nisam previše razmišljao. Iskreno, Čukarički je jedini klub iz naše lige, uz Zvezdu i Partizan, za koji bih igrao - rekao je Belaković za Telegraf na početku 2018. godine.

Kada već pominjemo Zvezdu, nezvanično se moglo čuti i da su crveno-beli imali Belakovića na radaru. Međutim, srpski šampion je u međuvremenu doveo Slavoljuba Srnića i Aksela Bakajoka na krilnim pozicijama.

Belaković je, s druge strane, nedavno bio i na korak prelaska u Astanu. Šestostruki šampion Kazahstana i donedavno čest učesnik evrokupova nije žalio novac da dovede Srbina, ali je posao propao nakon što je došlo do promene na mestu trenera.

Belaković ugovor sa Spartaksom ima do 2022. godine, ali ga sasvim sigurno neće odraditi do kraja. Pogotovo što su tu određene ponude timova iz Turske, Poljske, kao i Rusije, Belorusije i Ukrajine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA