• 33

Partizan održao sednicu Skupštine bez Vučelića: Klub dobija novi organ od najuglednijih navijača

, Telegraf

Poštujući mere Vlade Srbije u Humskoj održano zasedanje najvišeg klupskog tela, u odsustvu predsednika koji se oporavlja od korona virusa

 • 33
Vladimir Vuletić, Miloš Vazura

Foto: Privatna arhiva

Fudbalski klub Partizan je održao redovnu sednicu Skupštine kluba, u teškim epidemiološkim uslovima i sa pripremom koja je trajala više od 15 dana, da bi se ispunili svi uslovi koje propisuje Vlada Srbije. Dnevni red je sadržao sedam tačaka od izbora Radnog predsedništva i zapisnika najvišeg klupskog tela, potom usvajanja finanansijkog izveštaja, kao i izveštaja o radu i poslovanju kluba, kao i Upravnog i Nadzornog odbora, te aktivnostima generalnog direktora.

Skupštinom je, u odsustvu predsednika Milorada Vučelića koji se oporavlja od Kovida 19, predsedavao potpredsednik Vladimir Vuletić, uz prisustvo počasnog predsednika Ivana Ćurkovića i generalnog direktora Miloša Vazure, kao članova Radnog predsedništva.

- Partizan je danas održao redovno zasedanje najvišeg klupskog organa i time ispunio zakonsku obavezu za 2020. godinu. U odnosu na obaveze koje propisuje krini štab Vlade Republike Srbije i epidemiološke mere, koje je pomenuti organ doneo, opredelili smo se da Skupštini prisustvuju samo članovi radnog predsedništva, verifikacione komisije i overači zapisnika. Svi ostali delegati su imali priliku da se u proteklih 12 dana upoznaju sa materijalom koji im je bio dostavljen lično.

- Svi su imali materijal od 50 strana, koji je obuhvatao sedam tačaka dnevnog reda. Od 41 delegata, materijal je do jučerašnjeg dana vratilo u klub, izjašnjavajući se o svakoj tački pisano sa potpisom, ukupno 37 delegata. Svih 37 delegata su glasali za usvajanje svih tačaka dnevnog reda i nije bilo protiv ili uzdržanih glasova - napominje potpredsednik kluba i predsedavajući u Radnom predsedništvu Vladimir Vuletić.

 

Klub dobija novi organ - Senad sastavljen od najuglednijih partizanovaca

Vuletić napominje da će Statut kluba pretrpeti određene promene i dobiti “Senat”, sastavljen od najugladnijih partizanovaca iz svih sfera društva.

Vladimir Vuletić, Miloš Vazura

Foto: Privatna arhiva

- Partizan je na današnjoj sednici takođe konvalidirao odluku o izboru Mladena Mijatovića za člana Skupštine., koji je ranije bio kooptiran, a sada je i formalno izabran u Upravni odbor kluba. Takođe, Upravni odbor je na moju ličnu inicijativu predložio izmenu Statuta, kojim će na sledećoj prvoj sednici Skupštine u punom mandatu biti dodat, odnosno iniciran još jedan novi organ.

- Taj novi organ zvaće se Senat, a radi se o savetodavnom organu koji bi činili najugledniji Partizanovci koji pronose slavu kluba u svim sferama društa od nauke, pravosuđe, prosfete, sporta, umetnosti. Želja nam je da okupimo najbolje i najuglednije među nama i da, imajući to u vidu, kao što je u Rimu postojao Senat, od reči “senex”, želimo da najstariji i najugledniji ojačaju naše snage.

Čelnik kluba napominje da je sednica nije bila fikkcija, kako se provlači u komentarima, već da je održana potpuno regularno.

Vladimir Vuletić, Miloš Vazura

Foto: MN Press

- Nije održana nikakva virtualna Skupština, već je održana potpuno regularna sednica, u skladu sa navedenim merama Vlade Srbije. U Radnom predsedništvo su izabrani počasni predsednik Ivan Ćurković, generalni direktor Miloša Vazura i moja malenkost, koji sam i predsedavao pomenutim telom.

- Članovi verifikacione komisije bili su Dragan Trailović kao predsednik, Zoran Rajić kao član i Milorad Nikolić član. Članovi overača zapisnika su predloženi i izabrani Goran Arnaut, zamenik direktora omladinske škole i klupski operativac Dragan Velanac – zaključio je Vladimir Vuletić.

Video: Lazar Marković pripremio dres sa potpisima svih igrača crno-belih za humanitarnu licitaciju

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Zahtev

  23. decembar 2020 | 13:45

  Hoćemo da Franjo Tuđman kao istaknuti partizanovac bude počasni predsednik Senata!!!

  21
  15

  Podelite komentar

 • RSK 155

  23. decembar 2020 | 14:11

  Vazura je veliki problem u Partizanu.

  21
  0

  Podelite komentar

 • Ja

  23. decembar 2020 | 14:30

  Grobar sam i jako sam tuzan sto je moj klub postao sekta

  20
  3

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok