≫ 

Real se zadužio "kao Grčka" zbog stadiona, ali ne brine, ubiraće milijardu evra godišnje od njega!

Pandemije je poremetila i poslovanje "Kraljevskog kluba", prihodi su umanjeni, pa se klub opredelio za novu novu pozajmicu kako bi dovršio izgradnju super modernog objekta

  • 3
novi stadion reala Foto: youtube/Real Madrid

Novi stadiona Reala, tačnije renoviranje "Santijago Bernabeua" koštaće madridski klub vrtoglavih 795 miliona evra, što je suma koju će vratiti "Kraljevski klub" bankama na osnovu pozajmica, ukljujući i kamate (2.5 posto), prenose španski mediji.

Real je dosad pozajmio 100 miliona od dogovorenih 570 miliona evra za renoviranje stadiona, drugi deo će uzeti u julu, u pitanju je 200 miliona evra, a treći deo pozajmice od 270 miliona, Madriđani će podići u julu 2022. godine.

Prema planovima, nova Realova arena bi trebalo da bude završena negde u tom periodu i kada stadion bude završen, i na osnovu procene Madriđana, godišnje će generisati neverovatnih milijardu evra na osnovu komercijalnih sadržaja koji budu bilu u ponudi (osim utakmica, koncerti, šoping deo, restorani...)

Međutim, ono na šta nisu računali rukovodioci kluba je naravno globalna pandemija korona virusa, klub je zbog toga izgubio velike prihode, pa je bio primoran da posegne za novom pozajmicom za stadion - u iznosu od 160 miliona evra.

Real će tako, kada se sve obračuna, bankama vraćati novac, pomenutih 795 miliona evra, u naredne tri decenije, i to 30 miliona po godini - sve do jula 2049. godine.

Ekipa Zinedina Zidana, podsetimo, sve svoje mečeve kao domaćin  igra na svom "B" terenu, Alfredo Di Stefano.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    23. decembar 2020 | 17:48

    zato gubi+nerešeno sa slabim klubovima trba stadion da se odplati

  • Miile

    24. decembar 2020 | 06:40

    Gledam ovaj stadion,a ispod članak o OFK Beogradu....i mi sad kao igramo protiv Španije,Engleske,Nemaćke......lopatom na bager

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA