Stanojević za Telegraf: Stvaraju zabludu da teram strance iz Partizana, tu nema zrna istine!

Poslednjih dana u medijima se "provlačilo" da su Sumua, Banjak, Bajbek, na "izlaznim vratima Humske", ali to nema veze sa istinom, što u razgovoru za Telegraf potvrđuje trener crno-belih

  • 22
Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Prodaje se Sejduba Suma, višak je Maki Banjak, odlazi Bibras Natho, Partizan ne računa na Žana Kristof  Bajbeka... U poslednjih meseci po dana često ste mogli da pročitate slične naslove ili tekstove u kojima se apostrofiraju internacionalci iz redova crno-belih i trener Aleksandar Stanojević koji ih, navodno, “čisti” iz ekipe tokom zimske pauze.

Šta je zapravo istina, ko je na transfer listi, ko prekobrojan, koga u Humskoj “teraju” od stranaca, Telegraf je pokušao da sazna od samog šefa stručnog štaba, koga, sudeći po tonu kojim je pričao na pomenutu temu, veoma nerviraju navedene spekulacije.

- Nema zrna istine. Stvara se nekakva slika, koja verovatno zbunjuje navijače Partizana i dovodi ih u zabludu. da teram neke igrače iz ekipe, sa posebnim akcentom na strance – Sejdubu Sumu, Makija Banjaka, Bibrasa Natha, Bajbeka i Asana. To nema veze sa istinom, jasno i glasno sam rekao posle utakmice sa Mladošću iz Lučana da ne želim da bilo ko iz postojećeg tima ode, da su mi potrebni svi igrači, kad već moram da preciziram: i domaći i internacionalci.

- Ne postoji nikakva transfer lista u ekipi, bio sam veoma precizan u stavu da su mi potrebni desni bek, gde nismo pokriveni do kraja i napadač, jer Bajbek ima problema sa povredama, pa da budemo sigurni do kraja, a ne da improvizujemo sa momcima kojima to nije primarna uloga – jasan je Aleksandar Stanojević.

FK Partizan, FK Mladost Lučani Sejduba Suma, Takuma Asano i Filip Holender; Foto: MN Press

Svoj stav Stanojević je rekao i fudbalerima na dan odigravanja utakmice sa Mladošću, poručivši im da ukoliko neko dobije dobru ponudu i poželi da ode neće praviti problem, ali da to važi do 9. januara, posle čega niko ne može da napusti klub.

- Igračima sam rekao da želim sve sa zadovoljstvom da ih vidim kada počnu pripreme za prolećni deo sezone, jer je to grupa koja mi je donela osam uzastopnih pobeda i hoću da svi ostanu, da nastavimo gde smo stali. Sad odjednom ispada da meni ne treba Suma, da teram Banjaka ili Bajbeka, Natha, pa i Markovića... Prema svima sam otvoren i pošten, svi su dobili šansu, od najmlađih do najiskusnijih.

- Partizan trenutno ima pet stranaca, četiri mogu da igraju i ako klub nema finansijski problem sa tim, uz mogućnost da možda dođe i napadač iz inostranstva, a da svi ostali ostanu, onda ni ja kao trener nemam ama baš nikakav problem, jer što su roster i izbor rešenja širi i to mi godi. Isto tako neću ni bilo kom igraču niti klubu stajati na putu ako za nekoga dođe ponuda, jer od toga se u srpskom fudbalu, odnosno u Partizanu živi. Ponavljam još jednom i time stavljam tačku na proizvoljne insinuacije: računam na sve igrače koji su okončali jesen, nema transfer liste u Partizanu, svi su nam potrebni – zaključuje trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Video: Stanojević žali zbog zimske pauze: Posle ovakvih pobeda ne ide vam se na odmor

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    24. decembar 2020 | 13:03

    Ajde bre ne s..., dobar ti je Miljkovic, Lazar i Jojic a mali Colic, Banjak ti ne igraju a Suma nije u ritmu je li?!?!?

  • Veliki grobar

    24. decembar 2020 | 15:06

    Daj bre ostavku sve zadnje utakmice ti namestili da budeš ispred Vojvodinu

  • Ixoni

    24. decembar 2020 | 12:59

    Ajde ne brukaj se GROMADO TRENERSKA.Sada smo jos i slepi kod ociju,je li!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA