Nije imao posao 10 godina, Srbija ga zvala da bude selektor, sada je preuzeo Nant

Domenek se vraća trenerskom poslu

  • 5
Raymond Domenech Rejmond Domenek Foto: MN Press

Iskusni francuski stručnjak Remon Domenek definitivno neće biti selektor fudbalske reprezentacije Srbije, jer je u subotu ujutru zvanično potpisao ugovor sa Nantom!

Na ovaj način samo se potvrdila tvrdnja od pre neki dan da će Domenek zameniti Kristijana Gurkufa na klupi Kanarinaca koji trenutno imaju tri boda više od zone ispadanja.

Francuski mediji su javili da je ugovor potpisan, ali da će zvaničan potvrda stići tokom dana, a vredi pomenuti da je ovo Domeneku prvi posao još od 2010. godine kada je otišao sa mesta selektora Francuske.

Podsetimo, nedavno je izjavio da je imao poziv FSS i da je želeo da radi sa Orlovima.

- Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo.

- U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje - rekao je Domenek koji je 2006. bio vicešampion sveta sa Trikolorima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    26. decembar 2020 | 13:10

    Čuti bar je radio kao trener pa makar i pre 10 godina mi imamo običaj da dovedemo trenera gde mu je prvo radno mesto kao trener

  • Др

    26. decembar 2020 | 14:47

    И!? Од сада ће бити познат као несуђени селектор Србије!?

  • mIlOs

    3. januar 2021 | 06:12

    Napraviti prvu,drugu i trecu jedinstvenu profesionalnu ligu sa 16 klubova koji ce biti maksimalno profesionalni,dve zone maksimalno i ostalo kako bi se skoncentrisao kvalitet.stadion u 3ligi minimum dve tribine sa 10.000,2 liga 15.000 i tri tribine,i 1 liga 20.000sve cetiri tribine i svi moraju imati reflektore i semafor,to bi po mojoj viziji treba biti pocetak i temelj za fudbal.Skole fubala moraju imati jake fudbalske ugledne licnosti na celu svojih organizacija,deca u akademijama treba da se uce etici,kulturi postovanju kako bi postali posteni ljudi.Sve skole bi trebali da igraju po istom principu napadackom da deca od malih nogu uce da napadaju i da igraju na gol više.Da roditeljima bude zabranjen kontakt sa nadredjenima kako nebi vrsili pritisak na trenere koliko je to moguce ,da deca minimum sa 18godina iz akademije izadju sa znanjem jednog stranog jezika i kulturom ophodjenja.Da se trenerima da vise slobode i da se nesmenjuju pre nego sto su i postabljeni,da svaka selekcija ima trenera golmana,odbrane,sredine i napapada.Svaka linija tima da ima trenera,pomocnog trenera,kondicionog trenera,psihologa o šefa strucnog staba.Potrebno je vaspitavati decu da vole svoju zemlju,da pevaju himnu,da nemrze druge,da postuju prvo sebe pa protivnika,da budu fer plej.Potrebno ke vise ljubavi za reprezentativni fudbal,mi smo narod koji voli fudbal,daj te nam malo osmeha da se radujemo fudbalu .Da navijamo za sve nase klubove kada igraju medjunarodne utakmice.Napred Srbijo ti to mozes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA