Dobar finiš Boksing dej fudbala: Oslabljeni Everton stigao do 2. mesta, Siti se poigrao s Njukaslom

Rutinske pobede "Karamela" i "Građana" na kraju zanimljivog subotnjeg dana

  • 0
fudbaleri evertona Foto: Tanjug/Ap

Mančester Siti i Everton su pobedama zatvorili subotnji program na Boksing dej, a veće zadovoljstvo imaju navijači "Karamela" koje su se posle trijumfa nad Šefild Junajtedom od 1:0 vratile na drugo mesto na tabeli iza gradskog rivala Liverpula.

Meč na "Bramal lejnu" odlučio je Gilfi Sigurdson pogotkom u 80. minutu, a nakon što se tim Karla Anćelotija namučio da slomi otpor najlošijeg tima u Premijer ligi.

Trijumfu gostiju posebnu draž daje činjenica da su ga izborili bez nekoliko standardnih prvotimaca poput Alana, Dinja, Hamesa Rodrigeza i Rišarlisona koji su povređeni.

Nesrećni Šefild još uvek ne zna za pobedu ove sezone, a pored 13 poraza ima samo dva remija i ozbiljan je kandidat za ispadanje.

Mančester siti je, s druge strane, bez previše problema upisao pobedu protiv Njukasla od 2:0. Po gol u oba poluvremena bila su dovoljna za trijumf.

Prednost “Građanima” je doneo Ilkaj Gundogan u 14. minutu na pas Sterlinga, da bi konačan rezlutat postavio je Feran Tores, posle samo 10 minuta igre u nastavku i odbitka ispred gola "Svraka".

Ekipa Pepa Gvardiole iskoristila je potpunu dominaciju tokom svih 90 minuta da stigne do petog mesta na tabeli, a zanimljivo da u sledećem kolu, već u ponedeljak igraju upravo sa Evertonom na "Gudisonu".

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA