≫ 

Fulam bez Mitrovića: Nikoga da pobede, bez gola iz igre 335 minuta, a imaju najbolji niz od 2013

Parker pronašao defanzivni recept, ali se muči bez Srbina u navali - može li tako opstati u ligi?

  • 4
aleksandar mitrović Foto: Tanjug/Ap

Premijerligaš Fulam bez poraza je četiri poslednje utakmice u Premijer ligi što je najbolji niz ovog tima u eliti još od 2013. godine, kažu predani statističari.

"Kotadžersi" su te godine bili u seriji od pet mečeva bez poraza, ali su tada imali i tri pobede i to je daleko bolji učinak od ovog koji trenutno ima ekipa Skota Parkera.

Štaviše, Fulam u poslednje četiri utakmice nije nikog pobedio, doduše nije ni izgubio, uz to se i muči da postigne gol, ali je i to dovoljno da se konstatuje da "krivulja" uspona forme ekipe blago ide nagore.

Ekipa našeg Aleksandra Mitrovića uspela je da pronađe recept za protivničke napadače, više ne služi za nabijanje gol-razlike, ali je isto tako u rebusu kada treba izvesti akciju na protivničkoj polovini i ugroziti gol rivala.

Aleksandar Mitrović Foto: Tanjug/AP

Podatak da Parkerov tim nije dao gol "iz igre" 335 minuta mnogo toga ovori o napadačkoj formi ekipe koja je u poslednja četiri kola dala dva i primila dva gola.

Jedan je bio onaj protiv Liverpula 13. decembra, i to je poslednji a da nije "iz prekida", sledeći je bio iz penala sa Njukaslom, dok su dueli sa Brajtonom, i ovaj poslednji sa Sautemptonom završeni bez golova.

Očit je napredak u rezultatima Fulama, ali ne i u smislu efikasnosti, što mnogi dovode u vezu sa činjenicom da je Aleksandar Mitrović postao rezervista, te da ulazi sa klupe u drugom poluvremenu, ili uopšte i ne zaigra.

Parker je sa Mitrovićem na klupi definitivno izgubio na ubojitosti, ali je sa drugačijim izborom igrača i postavkom, kao i defanzivnim zadacima koje ovi disciplinovano odrađuju, dobio čvrstinu i bolju efikasnost u sprečavanju protivničkih napada.

Suma sumarum, ako se pogleda tabela, Fulamu se ne piše dobro uprkos konsolidaciji, jer je ekipa opet u zoni ispadanja i teško da će odatle uspeti da se iskobelja ako nastavi ovakav "pozitivan" trend rezultata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    27. decembar 2020 | 12:14

    Mitrovic je prebacen na klupu zato sti nije davao golove.

  • 6+4+3=2

    27. decembar 2020 | 15:52

    ja godinama pricam da njega cene samo neki strucnjaci iz srbije.svetski fudbslski strucnjaci njega i ne vide.da on poseduje bilo kakav kvalitet velika je verovatnoca da bi igrao u nekom ozbiljnom klubu koji iga u ligi sampiona ili makar ligi evrope

  • 6+4+3=2

    27. decembar 2020 | 15:49

    cekaj da se vrati u drugu ligu tamo on rastura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA