≫ 

Gotovo! Partizan doveo prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku: Dete kluba se vraća u Humsku

"Marko je fudbaler koga smo duže vreme pratili i poželeli da ga angažujemo, posebno posle utakmice Voždovca i Partizana na stadionu na Krovu, gde nas je sve oduševio dobrom igrom", rekao je za Telegraf član UO Partizana Mladen Mijatović

  • 38
Marko Živković Foto: FK Partizan

Prvi fudbaler kojeg je Partizan angažovao u zimskom prelaznom roku definitivno je defanzivac Voždovca Marko Živković (26), kako je ranije i najavljeno, što je za Telegraf sada potvrdio i član UO kluba iz Humske Mladen MijatovićDesni bek u Humsku stiže za minimalno obeštećenje i potpisaće ugovor na dve i po goine, pošto mu je saradnja sa "Zmajevima" isticala u junu 2021. godine. 

- Potvrđujem da je Marko Živković i zvanično potpisao ugovor sa Partizanom. On će sutra biti na prozivci prvog tima i staviće se na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću koji će naravno imati zadatak da ga implementira i uigra sa ostatkom ekipe, što i najbolje zna - rekao nam je Mijatović.

- Marko je fudbaler koga smo duže vreme pratili i poželeli da ga angažujemo, posebno posle utakmice Voždovca i Partizana na stadionu na Krovu, gde nas je sve oduševio dobrom igrom. On je dete kluba, prošao je sve naše selekcije, osvojo i šampionsku titulu, vrlo dobro poznaje prilike u Partizanu i šta taj dres nosi, pa verujemo da će shodno tome u budućnosti i mnogo doneti timu - dodao je Mijatović i iskoristio priliku da pošalje Božićnu čestitku.

- Želim da u svoje, i u ime Uprave Partizana, čestitam Božić svim čitaocima Telegrafa, navijačima Partizana i ljubiteljima fudbala, bez obzira za koji klub navijaju - rekao je član UO Partizana Mladen Mijatović.

Dea Đurđević, Mladen Mijatović Foto: Nikola Tomić

Živković je dete Partizana, prošao je sve mlađe selekcije i to mu je, uz dobru formu i i status standardnog prvotimca Voždovca u minuluh nekoliko meseci bila i najbolja preporuka da se vrati u klub u kome je praktično odrastao i stasao kao fudbaler.

Posle omladinskog staža u koli, u sezoni 2012/2013 Živković je prekomandovan u prvi tim sa kojim je osvojio titulu prvaka države, ali se nije previše naigrao, pa se već naredne godine obreo u Vojvodini. Prvo kao pozajmljen fudbaler i deo “paketa” u kome su u suprotnom smeru otišli Petar Škuletić, Miroslav Vulićević i Branislav Trajković, a potom je u januaru 2014. potpisao i dugoročni ugovor sa novosadskim klubom.

Posle godinu dana među "lalama" Živkovića je fudbalski put odveo u Litvaniju, preciznije Suduvu, gde je sezonu bio standardan, pa ga je pozajmila ekipa DAC Dunajske Strede za koju je u dve sezone odigrao 55 mečeva.

marko živković Foto: MN Press

U jednom periodu defanzivac nije imao klub, međutim, u januaru 2019. godine je potpisao ugovor sa Radničkim iz Niša gde je “uhvatio” kontinuitet igara i već posle šest meseci se preselio u Voždovac u kome je standardan uz desnu aut-liniju.

Živković je, rekosmo već, klasičan desni bek, sa dobrim defanzivnim, ali i veoma ofanzivnim karakteristikama i sposobnošću mnogobrojnog ponavljanja na protivničkoj polovini, odlikuje je ga i veoma dobar centaršut...

Pored Marka Živkovića, Partizan je ozbiljno razmišljao i o fudbaleru Čukaričkog Nikoli Ćirkoviću, kao i pojedinim srpskim fudbalerima u inostranstvu, koji pokrivaju istu poziciju. Ipak, u Humskoj su se odlučili za igrača koga dobro poznaju i koji ima nešto drugačije, ofanzivnije, karakteristike od Aleksandra Miljkovića.

Video: Neverovatna bakljada Grobara za 50 godina grupe

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idi mi dodji mi...

    7. januar 2021 | 11:26

    Ljudi Partizan je postao gori od zvezde dovodeci svoje istrosene igrace.da je ovaj valjao kad je bio mladji ne bi bio otisao..raspustili ste sve kvaliteten igrace a vratili nam 10 oricu koji su na zalasku karijere..kakva je to politika..znamo da zvezda pere lovu sistemom doji - idi - vrati se ..gori smo od najgorih

  • Filip

    7. januar 2021 | 13:01

    Mladen Mijatovic i jeste za uo prtizana...njegova oblast je crna hronika...

  • Grobari ledine

    7. januar 2021 | 12:59

    Nicija nije gorela...... Svemu dodje kraj. Zivece Partizan i posle ove tiranije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA