Pjulis zvani „opstanak“ dobio otkaz, Sove ga otpustile posle deset utakmica

Šefild Venzdej će sa nekim drugim na klupi pojuriti da sačuvaju drugoligaški status

  • 1
Toni Pjulis Foto: Youtube / Screenshot

Stručnjak u „borbama za opstanak“ ponovo je bez posla. Nakon deset utakmica na klupi Šefild Venzdeja, Toni Pjulis je dobio otkaz. Kap koja je prelila čašu bio je remi sa Blekburnom (1:1), koji je ostavio ovaj tim na pretposlednjem mestu na tabeli.

Ruku na srce, Sove su u sezonu ušle sa minusom od šest poena, zbog kazne koju im je izrekao Fudbalski savez Engleske. Pjulis je ekipu preuzeo 13. novembra od Gerija Monka, a na 10 utakmica je pobedio samo jednom i to protiv Koventrija. Uz to je upisao pet remija i četiri poraza.

Nije daleko Šefild od opstanka, prvi iznad crte je Roteram koji mu beži svega tri boda. Ispod njih je samo Vajkomb koji je do sada ubeležio slabašnih 12 poena iz 21 odigrane utakmice.

- Nastupi i rezultati nisu bili na nivou koji se očekivao od Tonija Pjulisa. Na odluku su uticali i drugi problemi. Nije prihvatljivo osvojiti sedam od mogućih 30 poena – rekao je prvi čovek kluba, Dejpon Čansri u zvaničnom saopštenju.

U nastavku sezone će tim predvoditi Nil Tompson, dok klub bude tragao za novim rešenjem na klupi. A Šefild će morati pod hitno da zbije redove, jer koliko večeras igra protiv Midlzbora, koji se nalazi u dobroj formi. Uz to, tradicija im ne ide na ruku, jer je na poslednjih šest mečeva ova dva tima uvek slavio domaćin.

Bilo kako bilo, pred Sovama je turbulentna zima tokom koje će gledati da sačuvaju svoj status u Čempionšipu nakon niza sezona u kojima su se borili za sam vrh tabele.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandokan

    29. decembar 2020 | 15:12

    Kako je Pulis strucnjak za opstanak kad je isti taj covek uveo Stouk u Premijer ligu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA