≫ 

Dmitrović spustio rampu, Barsa nemoćna na Nou Kampu: I Eibar odneo bod iz Katalonije!

Veliki remi za mali tim iz Baskije

  • 0
Marko Dmitrović Foto: Marko Jovanović

Još jedno sjajno veče za Marka Dmitrovića i još jedan očaj za fudbalere Barselone.

Katalonski velikan nije uspeo da savlada Eibar na svom Nou Kampu (1:1), a novi kiks će podgrejati stare sumnje u to da li Ronald Kuman može da transformiše velikana u ozbiljan tim ili ne.

Bez Lionela Mesija, koji se nije našao u protokolu, Barselona je bila napadački impotentna, ali je nekako uspela da iščupa bod pogotkom Usmana Deembelea u 67. minutu.

Prvo poluvreme proteklo je u šou programu Martina Braitvajta zbog kojeg će se navijačima Barse zavrteti u glavi. Danac je prvo promašio penal u 8. minutu, pucao je pored gola, a potom mu je poništen pogdak u 25. minutu na asistenciju iz VAR sobe jer je bio ofsajd.

Kao što to obično biva u fudbalu Barsinu nemoć da savlada Dmitrovića gosti su kaznili u 57. minutu. Posle velikog kiksa štopera Arauha Kike mu je ukrao loptu i matirao Ter Štegena za šokantnih 0:1.

Radost gostiju trajala je samo desetak minuta pošto je Usman Dembele sjajno ispratio prodor Žuniora Firpa i iskosa sa desne strane provukao loptu kroz šumu nogu za 1:1. Ništa Dmitrović nije mogao, udarac Fancuza je bio izuzetno precizan.

Ipak, to je bilo i sve od Katalonaca na ovom meču. Do kraja utakmice je samo rezervista Trinkao imao priliku u poslednjem minutu, ali je šutirao neprecizno iz dobre pozicije.

Marko Dmitrović je ponovo solidno branio i zabeležio četiri odbrane, a mnogi španski novinari ga u izveštajima hvale i tvrde da je zreo za neki ozbiljniji tim.

Barselona je možda ostala bez sreće u najgorem trenutku, ali tabelu to ne zanima. Katalonci zaostaju sedam bodova za vodećim tandemom iz Madrida...

Inače, u prvom meču današnjeg programa Sevija je na svom terenu pobedila Viljareal (2:0), prekinula mu niz od 19 utakmica bez poraza i pretekla ga na tabeli.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA