≫ 

Rašford brži od pištaljke, Junajted se provukao do drugog mesta na tabeli

"Crveni đavoli" jedva slomili "Vukove" na Old Trafordu golom u 93. minutu

  • 0
markus rašford

Foto: Tanjug/Ap

Lako je bilo dati šest golova Lidsu koji igra otvoreno i napadački. Kada naleti na ekipe koje se dobro brane poput Lestera ili Vulverhemptona ili ranije Kristal Palasa, Mančester Junajted teško dolazi do rešenja.

Ipak, ekipa Ole Gunara Solskjera se provukla i slavila na oproštaju od 2020. pogotkom Markusa Rašforda u 93. minutu.

Puno sreće imali su domaćini, posle sjajnog pasa Bruna Fernandeša, Rašford je muljao s loptom na krilu, šutirao iskosa, a ona zakačila defanzivca Vulvsa i odsela u mreži za 1:0.

 

Možda i nezasluženo jer su se gosti dobro branili tokom cele utakmice i pretili iz kontri (De Hea je imao čak pet odbrana), ali to je fudbal. Odlika dobrih timova je da pobeđuju i kad ne igraju dobro.

Nedovoljno dobro je Junajted igrao u većem delu ovog meča. Letargični u prvom poluvremenu zapretili su samo jednom ozbiljno i to tek u 34. minutu kada je Rui Patrisio skinuo zicer Brunu Fernandešu na levom krilu.

Vulverhempton je zaigrao malo hrabrije u nastavku i imao nekoliko opasnih pokušaja, ali je De Hea bio na visini zadatka. Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta za Junajted i to ono "njegovo standardno". Kupio je lopte na polovini i vodio računa da Vukovi ne razviju kontre.

Mančester Junajted je ovom pobedom stigao do drugog mesta na tabeli sa samo dva boda manje od velikog rivala Liverpula, što obećeva dobru trku u 2021. godini.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA