≫ 

Nije baš prštalo u poslednjem derbiju godine: Sosijedad minimalcem odneo bodove protiv Bilbaa

Brašancu i Osasuni bod sa igračem manje

  • 0
Portu Foto: Youtube / Printscreen

Fudbal nije stao ni ovog poslednjeg dana 2020. godine. Mada, kakvu su nam predstavu pružili Real Sosijedad i Atletik Bilbao u baskijskom derbiju, možda je i bolje ukoliko ste ovaj dvoboj preskočili. U izuzetno tvrdom meču, bez mnogo velikih prilika, jedan pogodak bio je dovoljan Sosijedadu da prigrabi treće mesto na tabeli pred početak nove kalendarske godine - 0:1 (0:1).

Očekivalo se više. Poznat je baskijski derbi po „vrelini“, naročito na tribinama, ali pošto na njima nije bilo navijača, izgleda da se takva sumorna slika samo prenela na teren. Sudija Hoze Marija Sančez čak 41 put je prekinuo igru zbog faulova, podelio je devet žutih kartona i igralo se izuzetno čvrsto. Kao da su fudbaleri oba tima već bila na dočeku predstojeće godine.

Ipak, gosti će biti ti koji će biti zadovoljniji, pošto su uspeli da zatresu mrežu odmah na startu utakmice. Portu je matirao golmana domaćih, a Atletik se nije nešto preterano pomučio da uzvrati. Baš naprotiv, prepustio je loptu protivniku, a ovaj je u potpunosti diktirao tempo do samog kraja.

Jedinu ozbiljniju šansu za Bilbao imao je Martinez u 31. minutu utakmice, ali je gađao glavom visoko preko gola. Umesto toga, mogao je Sosijedad da sve reši na pola sata pred kraj, kada je Isak pogodio prečku iz slobodnog udarca.

I to bi otpilike bilo to. Bilbao nije imao čak ni šut u okvir gola. Nadamo se da smo se uz ovu sumornu 2020. godinu oprostili uz baš isti takav baskijski derbi i da nas već od sutra čeka nešto lepše.

U poslednjem meču 16. kola Osasuna i Alaves su podelili bodove - 1:1. Sve vredno pomena sa ovog meča desilo se u drugom poluvremenu, domaćini su poveli preko Roberta Toresa u 67. minutu, ali je bod gositma doneo Lukas Perez sa bele tačke u 75. minutu.

Iako su prokockali prednost igrači Osasune moraju da budu zadovoljni bodom pošto su već u osmom minutu ostali sa igračem manje posle isključenja golmana Rubena. Darko Brašanac je čitav meč presedeo na klupi za rezerve Osasune.

PRIMERA - 16. KOLO

Sevilja - Viljareal 2:0 (1:0)

/Okampos 8p, En Nesiri 53/

Barselona - Eibar 1:1 (0:0)

/Dembele 67 - Kike 57/

Kadiz - Valjadolid 0:0

Levante - Betis 4:3 (3:1)

/Duarte 2, Morales 22, 24, Marti 55 - Mandi 12, Kanales 78p, 86/

Granada - Valensija 2:1 (1:1)

/Kenedi 45+3, Molina 88 - Gameiro 36/

Selta Vigo - Ueska 2:1 (1:0)

/Nolito 33, Aspas 61 - Seoane 84/

Elče - Real Madrid 1:1 (0:1)

/Fidel 52p - Modrić 20/

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Portu 5/

Osasuna - Alaves 1:1 (0:0)

/Tores 67 - L. Perez 75/

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA