≫ 

Počela je Poketinova era u Parizu: Udružili se "gubitnici" da pokore Evropu!

Argentinac je od danas novi trener "Svetaca", potpisao na godinu i po dana

  • 2
Maurisio Poketino Foto: AP/Tanjug

Pari Sen Žermen je završio proces promene trenera, otišao je Tomas Tuhel, a stigao, danas i zvanično, Maurisio Poketino.

Argentinac, nekadašnji fudbaler Parižana, vratio se u klub za koji je odigrao skoro 100 mečeva, vraća se kao jedan od najboljih svetskih stručnjaka koji je kvalitet potvrdio za pet sezona vođenja Totenhema.

Vrhuanc tog perioda bilo je finale Lige šampiona, koje je izgubio od Liverpula, a igrom sudbine, njegov novi klub je poražen u narednom finalu, pa je jasno da će sada udruženim snagama ići po ono što im nedostaje.

Prema navodima francuskih medija, Poketino će u Pari Sen Žermenu imati godišnju platu od oko sedam miliona evra, manje nego što je imao njegov prethodnik Tuhel, koji će u narednom periodu inkasirati još šest miliona evra kao nadoknada za jednostrani raskid saradnje.

Nemački trener je nedavno dobio otkaz zbog neubedljivih partija ekipe koja trenutno ni u Francuskoj nije lider. "Sveci" su na pola prvenstvene trke treći iza Liona i Lila, doduše zaostaju tek bod za voećim ekipama.

Tuhela su posla koštale i određene izjave na račun čelnika kluba, pa je i to u doprinelo njegovoj smeni.

Poketino će na klupi Parižana debitovati 6. januara protiv Sent-Etjena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA