≫ 

"Grof je Brazilcu dao platu kad Zvezda nije imala": Ibanjez ispričao kako ga je bivši šef "kupio"

Zanimljiva anegdota bivšeg igrača crveno-belih

  • 8
Miodrag Božović Foto: MN Press, Printskrin: twitter/gazilomi

Argentinac Luis "Lučo" Ibanjez (32) navijačima Zvezde bio je i ostao jedan od omiljenijih igrača koji su prodefilovali kroz "Marakanu" iako se tu zadržao samo jednu sezonu. Bila je to jedna od onih godina u kojoj je trener bio Miodrag "Grof" Božović, a Ibanjez je upravo crnogorskog stručnjaka označio kao osobu koja je ostavila najjači utisak na njega od svih trenera sa kojima je radio.

"Lučo" se u razgovoru za hrvatsku podkast emisiju "Inkubator" prisetio jednog detalja zbog kojeg će Božovića zauvek pamtiti kao sjajnog čoveka i trenera.

- Ko ti je bio najupečatljiviji trener? - pitao je domaćin emisije Luča.

- Imao sam stvarno dobrih trenera koji su ostavili... - počeo je Argentinac.

- Ko te je najviše "kupio"? - prekinuo ga je voditelj konkretnijim pitanjem.

Posle malo razmišljanja, Ibanjez je počeo svoju priču o Božoviću.

- Grof, ja mislim, Božović. Ispričaću vam tu jednu anegdotu. Tada u Zvezdi nismo dobijali 3-4 meseca platu, neki igrači tri, neki pet... Imao je jedan Brazilac kolega, koji je tada došao u Zvezdu, imao je malu platu i nije je dobio 3-4 meseca - prisetio se Argentinac.

Za Zvezdu su u tom periodu igrala dvojica Brazilaca, Edson Silva i Bruno Matos, a Ibanjez je sigurno mislio na ovog drugog s obzirom na to da je Silva stigao kao veliko pojačanje, za, naravno, solidne pare koje je primao.

Nastavio je "Lučo"...

- I kad je dobijao (platu), pola je slao kući porodici. I tako je došao jednom, nije imao novca i kaže "nemam novaca, familija, ovo,ono, ima četvoro, petoro dece tamo u Brazilu". I zove mene Grof, kaže mi "Lučo, dođi", i ja odem kod njega, i on mi kaže "pitaj koliko mu treba". "Ne znam, koliko može šefe". "Pitaj koliko mu treba", kaže mi Grof.  Ja mu na to kažem "koliko imate". I onda je on meni rekao: "Ok, daću mu ja jednu celu platu, pa vidi ako treba posle više da mu se da". On izvadi ispred mene iz svog džepa i "evo plata", kaže.

- Nadam se da si sad miran, hoću da treniraš sto posto - rekao je Grof posle Brazilcu.

Ibanjez kaže da ga je tim gestom Grof oduševio.

- I tu me je on kupio za ceo život, to uvek pričam, ostala mi je ta anegdota. Trener nema potrebu da to radi, mogao je zvat predsednika i reći mu da ovom da platu. Nego on je tako doživeo taj trenutak, vidi da igrač "nije tu" - prisetio se "Lučo".

Video: Dobar početak 2021: Crveno-beli trijumfom nad Zadrom ponovo na čelu tabele

Čelsi je u padu, Mančester Siti „raste“ - očekuje nas pravi derbi na Stamfordu danas od 17.30, a za poraženog bi moglo da se kaže da definitivno ispada iz šampionske trke. Kvota na Čelsi je 3,05, na Mančester Siti 2,35, a na iks 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi - Mančester Siti.

Ne da Milan prvo mesto - protiv Lacija je iščupao tri boda u nadoknadi vremena, a danas (18.00) gostuje Beneventu, i planira da nastavi trijumfalni pohod. Kvota na dvojku je 1,67. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Benevento - Milan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA