≫ 

Sadik "juri" da donese milione Partizanu: Koliko mu još nedostaje da pošalje u Humsku 4.000.000 €?

Nigerijac ušao u ozbiljnu formu, a u Partizanu "trljaju ruke"

  • 5
Umar Sadik, FK Almerija Umar Sadik u dresu Almerije; Foto: Profimedia

Umar Sadik iz nedelje u nedelju igra sve bolje, a "šlag na torti" bio je het-trik koji je ostvario na poslednjoj utakmici za Almeriju u nedelju u pobedi od 3:1 protiv Ponferadine, koji je postigao za samo 29 minuta na terenu.

Već posle pola sata igre Sadik je sa tri gola doneo Almeriji siguran trijumf, a ujedno je obradovao i čelnike i navijače Partizana, koji prate svaku njegovu utakmicu usled klauzula koje su ubačene u ugovor o njegovom transferu u Almeriji.

Sadik je trenutno na koti od devet golova i potrebno je da postigne još 11, kako bi stigao do željene brojke od 20 pogodaka, kojima bi aktivirao dodatni bonus. Ukoliko to ostvari, Partizan će dobiti dodatnih 500.000 evra, a isto toliko će dobiti i ukoliko za Almeriju nastupi na 50 utakmica. Trenutno je nastupio na 18 mečeva, a s obzirom na to da je starter, i ova stavka deluje kao lako ostvariva i najverovatnije će se ispuniti već početkom nove sezone.

Najveći bonus, od 3.000.000 evra, Partizanu bi stigao ukoliko bi Almerija ušla u najviši rang. Trenutno je na trećem mestu, koje donosi plej-of za ulazak u Primeru, sa bodom manje u odnosu na Espanjol i Majorku, koji su na mestima koja vode direktno u elitu. Uz to, kada se aktiviraju ovi ugovori, crno-beli imaju i 10 odsto od naredne prodaje.

Ipak, čak i da sve ove stavke ne budu ispunjene, crno-beli su se "zaštitili" dvostruko ugovorom, pa tako trenutno, Partizan ima vlasništvo nad ekonomskim pravima za Sadika u iznosu od 40 odsto. Ukoliko bi ga Almerija prodala pre nego što se ispune svi ovi bonusi, crno-beli bi dobili 40 odsto od transfera, što sigurno ne bi bilo malo, s obzirom na to da u Španiji klubovi rade višemilionske transfere.

A s obzirom na bljesak Sadika već na startu karijere za Almeriju, nije isključeno da bi Amerija mogla da ga proda i za transfer koji bi mogao da ode preko 15 miliona evra, pa i više, od čega bi crno-beli mogli ozbiljno da profitiraju, čak i da zarade više od samih bonusa.

Nema sumnje, Sadik postaje prava gol-mašina Almerije, a ujedno time postaje i "novčana mašina" za Partizan.

sasa

Video: Suma intervjuisao Sadika kad se vratio u Partizan iz Španije

Liverpul je vezao dva remija, i Mančester Junajted ga je stigao, a večeras (21.00) Klopov tim gostuje Sautemptonu koji je do sredine decembra igrao sjajno, ali je onda vezao četiri kola bez pobede. Kvota na dvojku je 1,70, dupla šansa 1X je 2,14, dok je kvota na GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sautempton - Liverpul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor Obrenovac

    4. januar 2021 | 17:07

    Vazura, brani tiket. Igraj da Sadik ne daje 20 golova i da Almerija ne ulazi u prvu ligu. Uloži 1 milion i u oba slučaja si dobar oko 3 miliona, da ne rizikuješ.

  • Kapetan

    4. januar 2021 | 19:46

    Vidi vidi što se navijači kluba iz rupe što su osnovani u Tirani sekiraju oko našeg panja a imaju svojih al ih niko neće možda jedino njihova braća iz Tirane pošto su tamo već odlazili neki njihovi igraci

  • VALJAK

    4. januar 2021 | 17:12

    EH SPANCI. KAD DODJE DO BROJ 15 VISE CE GREJATI KLUPU. TAKTIKA SPANACA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA