≫ 

De Brujne odbio produžetak ugovora sa Sitijem, želi da bude najplaćeniji igrač u Premijer ligi

Belgijanac prethodno primao 345.000 evra nedeljno sa bonusima

  • 4
Kevin de Brujne, FK Mančester Siti Čovek koga čitava FPL zajednica čeka sa nestrpljenjem: KDB. Foto: AP/Tanjug

Taman što su ostvarili veliku pobedu u derbiju Premijer lige protiv Čelsija i oporavili se od problema koje im je izazvala korona, Mančester siti će ponovo morati da se uhvati za glavu. Kevin de Brujne odbio je prvu zvaničnu ponudu kluba da produži ugovor, a kao razlog se navodi razočaranje ponuđenom platom.

Od Belgijanca veću platu u Sitiju ima samo Rahim Sterling. De Brujne je do sada primao 310.000 evra nedeljno, odnosno oko 345.000 evropskih novčanica sa svim bonusima. Tamošnji Tajms piše da su Građani ponudili povišicu jednom od najboljih veznjaka Premijer lige, ali da ovaj nije bio zadovoljan.

Zapravo, priča se da je De Brujne nezadovoljan zbog toga što bi i dalje postojali fudbaleri u Engleskoj koji su daleko plaćeniji od njega. To su trenutno Pol Pogba koji prima 320.000 evra nedeljno, potom Kai Haverc sa 350.000 evra, Pjer Emerik-Obamejang i Mesut Ozil koji imaju 390.000 evra, a prvi među jednakima je David de Hea sa 415.000 evra.

Kada se podvuče crta, De Brujne zapravo želi da postane najplaćeniji igrač u Premijer ligi. On je izabran za igrača sezone, kao i za najboljeg vezistu Evrope, a godinama je neizostavan šraf u igri Gvardiolinog tima. Ove godine ima 12 asistencija na 18 utakmica.

Bez obzira na sve, Belgijanac je vezan za Siti sve do juna 2023. godine. Građani su novim produžetkom ugovora želeli da ga zadrže do odlaska u penziju, pošto su mu ponudili još pet godina saradnje.

Naravno, to nije kraj. Pregovori će se nastaviti u narednim nedeljama i očekuje se da Siti izađe na sto sa novom ponudom.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

Liverpul je vezao dva remija, i Mančester Junajted ga je stigao, a večeras (21.00) Klopov tim gostuje Sautemptonu koji je do sredine decembra igrao sjajno, ali je onda vezao četiri kola bez pobede. Kvota na dvojku je 1,70, dupla šansa 1X je 2,14, dok je kvota na GG3+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sautempton - Liverpul.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    4. januar 2021 | 16:09

    On nedeljno zaradi kao neko za 2 zivota...

  • Luka

    4. januar 2021 | 16:32

    Pa kako ce mukica sa samo 300.000 nedeljno... teska kriza, nece ni za dorucak da ima...

  • 🤷

    4. januar 2021 | 16:18

    Глупости.. И да оде, има Сити офанзивних играча за извоз, а остаће. 🙂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA