≫ 

"Sramota, oni ne mogu da kroče u Veliku Britaniju": Big Sem kukao na koronu, a sada mu smeta Bregzit

Vest Brom je u grčevitoj borbi za opstanak

  • 1
Sem Olerdajs Printskrin: Youtube/BT Sport

Kako stvari stoje, Vest Brom gleda u provaliju. Od njih je u ovom trenutku gori samo Šefild junajted, pa će Vrećice ozbiljno morati da se zapitaju kako dalje ukoliko žele da izbegnu brz povratak u Čempionšip. Doveli su u Birmingemu na klupu Sema Olerdajsa, ali se problemi neće rešiti tek tako.

Iskusni stručnjak je krenuo u potragu za poajačnjima, ali ga u tome umnogome remete nova pravila koja su stupila na snagu 1. januara kada je Bregzit i ozvaničen. Državljani Evropske unije sada ne mogu u Englesku bez radne dozvole, što će se dosta odraziti na klupski fudbal.

- Već sam pronašao tri igrača koja bi mogla da nas pojačaju, ali pravila ne dozvoljavaju angažman. Sramota. Po novim pravilima za dobijanje radne dozvole, oni ne mogu ni da kroče u Veliku Britaniju, što je donedavno bilo moguće. Odsad novajlije prvo gledam tako dali mogu uopšte da dođu – kaže Big Sem.

Da stvar bude komplikovanija, neće biti moguće dovesti ni maloletne igrače u Premijer ligu, jer takva su nova pravila.

- To nam dodatno otežava život. Nije više toliko ni do pandemije, koliko do samog Bregzita. Uradićemo sve što je u našoj moći, ali izvesno je da će u uslovima pandemije ovaj prelazni rok biti najteži svih vremena – dodaje Olerdajs.

Da bude ironično, Big Sem se zalagao za izlazak Velike Britanije iz Evropske unije. Sada je, očigledno, promenio ploču, pošto su pojačanja neophodna.

- Ne potcenjujem svoje fudbalere, stvarno daju sve od sebe, ali moram da pronađem bolje, kako bih podigao kvalitet. Ko god da dođe, mora da bude bolji od onoga što imamo, jer mora odmah da nam pomogne u borbi za opstanak – zaključak je Sema Olerdajsa, trenera Vest Bromvič Albiona.

Video: Goreo je stadion: Grobari priredi veličanstvenu bakljadu povodom 50 godina postojanja grupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    4. januar 2021 | 19:34

    Ma bre ti si nikakav trener. Nikada nisi bio neko veliko ime inace bi se velikani tukli da te dovedu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA