FS Urugvaja optužuje Engleze za rasizam zbog Kavanija

Traže da se napadaču Junajteda ukine suspenzija

  • 2
Edinson Cavani, Edinson Kavani Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez Urugvaja uputio je zvanično pismo Fudbalskom savezu Engleske od kojih traže da se ukine suspenzija njihovom napadaču Edinsonu Kavaniju!

Kavani je prethodno kažnjen sa 100.000 funti i tri utakmice neigranja zbog navodnog rasističkog skandala, odnosno zbog toga što je prijatelju rekao ""Gracias Negrito."

Reč "negrito" je sporna kod Engleza i po njihovom pravilniku predstavlja rasizam, iako je Kavani već objasnio da se na taj način obratio prijatelju i da to kod Urugvajaca ne označava rasizam.

Englezi nisu imali milosti za napadača Junajteda, ali su se u međuvremenu saopštenjem javili iz Urugvaja.

- Daleko od osude rasizma, FS Engleske je počinio diskriminišuću radnju protiv naše kulture i načina života urugvajskih ljudi. Edinson Kavani nikada nije počinio neki čin koji se može protumačiti kao rasizam. On je samo koristio zajednički izraz koji se u Latinskoj Americi koristi kada želite da se obratite voljenoj osobi ili bliskom prijatelju.

- Time ne kažnjavate samo jednu osobu, već i celu kulturu, naš način života što je zaista diskriminišući i rasistički potez - stoji u saopštenmju Urugvajaca koje se masovno deli i od strane reprezentativaca te zemlje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA