Fudbalsko čudo niklo u Srbiji: Do leta gotov najmoderniji stadion od 13 miliona €, san svih klubova

Ovakav kompleks bez dileme podseća na najmodernije komplekse na zapadu Evrope u najvećim klubovima

  • 71
FK TSC, stadion, Bačka Topola Foto: FK TSC

Fudbalski klub TSC prtrpeo je težak udarac krajem 2020. godine, pošto je iznenada preminuo trener ovog tima Zoltan Sabo u 49. godini života. Ovu vest igrači i svi u klubu su teško podneli, ali su smogli snage da u poslednja dva kola ostvare dve pobede i posvete ih svom preminulom treneru.

Te pobede omogućile su mirniju zimsku pauzu timu iz Bačke Topole, koji je pronašao novog trenera u vidu Mladena Krstajića, dok će ulogu sportskog direktora obavljati doskorašnji pomoćnik Zoltana Saba, Mirko Jovanović.

Krstajić je bio impresioniran šta je TSC napravio u Bačkoj Topoli. Nestvarna akademija fudbala sa nekoliko terena sa najmodernijom tehnologijom, veštačkom travom, i uslovima kakve nema nijedan drugi klub u Srbiji.

- Kada sam došao na prvi i jedini sastanak sa upravom ovog kluba, kada sam pogledao ovo zdanje, nisam postavljao nikakve uslove, ni finansijske. Razlog je što TSC ima sve kao jedan bundesligaš, to me je bukvalno fasciniralo. Znajući Janoša Žemberija, predsednika ovog kluba, verujem da je ovo samo početak - rekao je Krstajić na promociji u Fudbalskoj Akademiji TSC u Bačkoj Topoli.

Akademija je opremljena teretanama, saunama, salama za rekreaciju i zabavu sa video igricama, kompjuterima, stolovima za stoni tenis

I u pravu je Krstajić, je ovo nije sve što se tiče TSC-a, koji uveliko gradi najmoderniji fudbalski stadion u Srbiji. Prilagođen je za potrebe TSC-a, išlo se na moderan dizajn poput engleskih stadiona, bez atletske staze, sa potpuno pokrivenim tribinama, koje će imati kapacitet od 4.000 mesta.

Kako su nam rekli iz TSC-a, u sklopu stadiona biće izgrađen i hotel najviših standarda za smeštaj igrača, koji će imati spotsku salu, rehabilitacioni centar, teretane, restorane, salu za konferencije, spa centar...

Stadion će imati i lokale koje će iznejmljivati i od kojeg će dodatno zarađivati, a samim tim će stadion "izdržavati" sam sebe samo od rentiranja lokala, što je uobičajena praksa kada su u pitanju najmoderniji stadioni u svetu.

Takođe, biće napravljena i pasarela sa gradskim parkom i komplekom bazena i teniskih terena, pa će Bačka Topola dobiti spektakularan sportsko-rekreativni centar.

Cena izgradnje samog stadiona je 9.5 miliona evra, dok cifra uz hotel ostale investicije oko čitavog kompleksa dostiže 13 miliona evra, rečeno je Telegrafu.

Radovi su uveliko u toku i napreduju, pa TSC očekuje da oni budu završeni i pre kraja prvenstva, pa da svečano otvaranje novog stadiona bude upriličeno u poslednjem kolu koje će TSC odigrati kao domaćin.

Ukoliko radovi ipak malo okasne, otvaranje će biti odloženo za prvo kolo nove sezone. Nema sumnje, na leto nas čeka pravi spektakl, kome će nesumnjivo prisustvovati i važni gosti iz sveta sporta i politike. Podsetimo, na otvaranju akademije je gost bio i premijer Mađarske, Viktor Orban, koji pruža podršku TSC-u, a vlada Mađarske takođe ulaže značajna finansijska sredstva u razvoj infrastrukture ovog kluba.

Video: Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NSCZ

    5. januar 2021 | 19:04

    Madjari grade za 13 mil. A zamislite da su ga nasi gradili. Pa ‘kostalo’ bi bar 103 miliona

  • Filip

    5. januar 2021 | 15:19

    Krstajic prvo selektor pa onda poceo da se bavi trenerskim poslom

  • 🤷

    5. januar 2021 | 15:12

    Поставља се питање шта је овде модерно, стадион са 4 хиљаде места? Просек код нас је мало већи, ваде га навијачи Звезде. Ако погледате Маракану, она је празна, а ипак има 7-10 хиљада по утакмици - ПРАЗНА! Овако, имати попуњен стадион, најмодернију подлогу, смештај, услове... милина. Па једног дана када одлучимо да мало више посећујемо стадионе, прошире две трибине и повећају капацитет. Браво ТСЦ! 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA