Lagan dribling i precizan udarac, Miha ga vratio iz mrtvih: Ko je napadač kog Zvezda želi u januaru?

Hoće li Italijan doći na Marakanu?

  • 7
Simone Edera, Siniša Mihajlović Foto: Profimedia

Kao što je Telegraf ekskluzivno javio, fudbaler Torina Simone Edera prvi je pik Crvene zvezde za mesto napadača u ovom zimskom prelaznom roku!

Već smo pisali o tome da će Dejan Stanković pokušati lično da ga dovede i da ga je Siniša Mihajlović trenirao u dva navrata, a ono što je manje poznato jeste da mu je Miha praktično rehabilitovao karijeru.

Edera je dete Torina i sa ovim klubom je bio prvak Italije u mlađim kategorijama. Mršavo desno krilo sa laganim driblingom i snažnim i preciznim udarcem, kako su ga Italijani svojevremeno opisivali, nije dobio pravu šansu u Torinu 2016. godine.

Usledila je šestomesečna pozajmica u Veneciju, potom i ona u Parmu na zimu 2017. godine, da bi ga tog leta pogledala sreća. Kada se činilo da će ponovo uslediti neka pozajmica u niže lige, Mihajlović je, bez da ga je uopšte i znao, rekao da se priključi ekipi Torina i pokaže da je vredan dresa Bikova.

Jeste Miha tada imao problema sa povredama u napadu, ali je Edera za samo nekoliko dana potvrdio da Srbin može da računa na njega. Usledio je produžetak ugovora, da bi svoj prvenac postigao u decembru na meču protiv Lacija (1:3).

Ono što Edera čini prepoznatljivim jeste to što kao levonog igra desno krilo i što ima neverovatan dribling. Brzina i eksplozivnost su mu, takođe, velika prednost, dok je pre tri godine pretrpeo određene kritike zbog slabije desne noge.

Simone Edera, FK Torino Foto: Profimedia

Da je nešto video u Ederi, Mihajlović je potvrdio kada ga je 2019. godine doveo na pozajmicu u Bolonju gde je ovaj delio svlačionicu i sa Dijegom Falčinelijem. Nije se nešto naigrao, u Torinu sada nije u prvom planu, što bi Zvezda i te kako mogla da iskoristi.

Ederin omiljeni fudbaler, ali i sportista inače, jeste Lionel Mesi, dok pored fudbala obožava tenis. Što se tiče ličnog života, Džejson Stataim i Dženifer Aniston su mu omiljeni glumac i glumica, voli lazanje i sok od breskve - dok mu je Italija najlepše mesto za život.

Bila je i Falčinelu, doduše i sada je, ali je nekadašnji napadač Bolonje priznao da nije pogrešio što se preselio u Srbiju. Da li ćemo slično videti i kod Edere, očigledno umnogome zavisi i od Dejana Stankovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bat

    5. januar 2021 | 19:31

    A ljudi dragi, šta će nam 10 krilnih igrača a beka nemamo nijednog! Samo ćemo ubiti Gavrića i ekipu, i prodati ih za sitan novac. Pustite ih do kraja sezone da Zvezda igra na njihovim krilima pa ćete videti šta su naša deca! Dovedite dva beka vrhunska, i ništa nam ne treba više, a ove kvazi pojačanja zaboravite. Nikolić, Gavrić, Petrović, Radulović, Erakovic moraju da nose Zvezdu. Imamo prednost od 9 bodova, nedostižnu, i moramo iskoristiti luksuz koji nam se ukazao da našu decu ispoštujemo do kraja i da dobijemo majstore fudbala!

  • A

    5. januar 2021 | 20:11

    mozda je dečko rođen da igra beka a ni sam toga nije svestan... Ima takvih primera bezbroj a Miha dojavio Dekiju i eto ga novi Braca Zivkovic. IIIDEEEMOOO ZVEEEZDOOO!!!

  • ysl

    5. januar 2021 | 20:55

    Ako je tako dobar zašto ne igra kod Mihe?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA