Bilić se brzo snašao nakon otkaza, hrvatski trener pronašao angažman na Dalekom istoku

Iskusni stručnjak preuzeo kormilo Peking Guana

  • 0
Slaven Bilić Foto: AP/Tanjug

Nije mnogo bilo potrebno Slavenu Biliću da pronađe novi angažman na klupi. U nastavku sezone, hrvatskog stručnjaka gledaćemo u Kini, pošto je tri nedelje nakon rastanka sa Vest Bromvič Albionom, odlučio da potpiše za Peking Guan, koji je jedan od najboljih klubova u ovoj zemlji.

Ugovor je potpisao do 2022. godine i zamenio je Bruna Ženesija, koji nije uspeo da u prethodnoj sezoni osvoji titulu šampiona. Pehar je otišao u ruke Đengsu Suninga, pa je pred Bilićem težak zadatak da donese trofej u glavni grad Kine.

U ekipi Pekinga trenutno nastupaju nekadašnji napadač Viljareala, Sedrik Bakambu, zatim je tu Džonatan Vijera, kao i Fernando i Renato Augusto. Dakle, kvaliteta i te kako ima, pa ostaje da se vidi kako će Bilić posložiti sve kockice.

Nova sezona u Kini počinje na proleće i igraće se u „bablu“. Igrači i članovi stručnog štaba neće moći da ga napuste, zbog opštepoznate situacije sa koronavirusom. Doduše, možda se stvari poprave na bolje do marta, pa se i sam fudbal vrati u nešto mirnije tokove.

Pomenimo da je Bilić dobio otkaz u Vest Bromvič Albionu nakon duela sa Mančester sitijem. Vrećice su uspele da otkinu bod Građanima na „Etihadu“, ali to nije bio dovoljan argument kineskim vlasnicima da ga zadrže na klupi.

Video: Najbolji trenuci meča KK Partizan i KK Split

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA