≫ 

Prvi veliki transfer zime je Vest Hemova teška poslovna blamaža, čist gubitak od 30 miliona

Engleski klub je Sebastijena Alea pre samo 18 meseci platio 50 miliona evra, sad ga prodaje za oko 20

  • 1
Sebastijan Haler, Vest Hem Foto: AP/Tanjug

Kako stvari stoje, francuski napadač Sebastien Ale (26), napustiće Vest Hem i postaće novi napadač Ajaksa, pišu brojni evropski mediji. 

Ono što je kod ovog, kažu izvesnog transfera, najveća zanimljivost, je odluka engleskog kluba da Alea proda posle samo 18 meseci, i to za više nego duplo manju svotu novca nego što su ga platili Ajntrahtu.

Ale je, podsećamo, bio deo paklenog tandema sa Lukom Jovićem, golgeterski su harali Nemačkom i Ligom Evrope te sezone, na kraju su prodati za velike pare - Srbin u Real za 60 miliona evra, Ale u Vest Hem za 50.

Ipak, nije se Francuz adaptirao na engleski fudbal kako se to očekivalo, na 46 utakmica postigao je tek deset golova, što je skroman učinak za toliko plaćenog igrača, pa su "Čekićari" prelomili i prihvatili prvu iole ozbiljniju ponudu.

Ta ozbiljan ponuda stigla je od Ajaksa, iznosi 20 miliona evra, koje će holandski klub u ratama uplaćivati Englezima. Navodno je dogovor da to bude po pet miliona naredne četiri godine.

"Kopljanici" su već neko vreme u potrazi za napadačem zbog povreda nekolicine ofanzivaca, a u klubu veruju da je Ale idealno rešenje za "goruću" poziciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA