≫ 

Žander pronašao novi klub posle godinu dana: Nosiće crno-beli dres u petoj ligi

Njegov tim se ne takmiči u jednoj od prve četiri nacionalne divizije, već igra samo lokalnu ligu Paulista

  • 8
Žander Foto: Iinstagram.com/janderribeirosantana/

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Žander Santana, pronašao je klub posle godinu dana pauze. Brazilac se nakon neuspešne epizode u crveno-belom dresu, vratio u domovinu, ali je bio bez kluba punih godinu dana.

Ipak, početkom 2021. godine objavio je svojim pratiocima na Instagramu lepe vesti, pronašao je novi klub.

Žander je potpisao za Internasional iz Limeire, tim koji se takmiči u lokalnoj ligi Paulista i koji se ne takmiči u nacionalnim divizijama (A, B, C i D), tako da lokalno prvenstvo Pauliste dolazi kao neka vrsta petog ranga brazilskog fudbala, kao i sve ostale lokalne lige komplikovanog brazilskog fudbalskog sistema.

Interesatno je i da čitav tim Žanderovog novog tima prema proceni Transfermarketa vredi 3.38 miliona evra, što je manje od najvrednijeg igrača Zvezde tog istog sajta.

Žander nije navijačima Zvezde ostao u lepom sećanju, jer je njegovom greškom klub sa Marakane prošle godine ostao bez evropskog proleća, pošto je u direktnom duelu protiv Olimpijakosa igrao rukom u završnici meča i tako omogućio Grcima pobedu i treće mesto u grupi, a samim tim i nokaut fazu Lige Evrope.

Mnogim navijačima Zvezde i dan danas je sumnjiv taj meč Žandera, koji je za 10 minuta napravio seriju katastrofalnih grešaka, pa su ga mnogi na društvenim mrežama vređali i optuživali da je "prodao" meč po nečijem nalogu.

Video: Sve greške Žandera protiv Olimpijakosa za 10 minuta provedenih na terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA