Pre godinu dana Vila je uništila omladinski tim Liverpula, sada mora na teren da šalje "mlado meso"

Da li će to biti "slatki" revanš Redsa?

  • 0
Vila Park Foto: Tanjug / AP

Vratimo se nekih 400 dana unazad. Sredinom decembra 2019. godine, Aston Vila i Liverpul sastali su se u četvrtfinalu Liga kupa Engleske. Redsi su poslali na teren svoje omladince, jer je prvi tim bio daleko od Engleske, na FIFA Svetskom prvenstvu za klubove. Ekipa iz Birmingema uništila je engleskog velikana rezultatom 5:0,  a sada postoji ozbiljna pretnja da se ista stvar desi njima. Ako meča uopšte i bude.

Aston Vila i Liverpul treba da se sastanu sutra uveče u okviru trećeg kola FA Kupa, međutim u taboru domaćeg tima buknuo je koronavirus, gotovo da nema zdravih fudbalera, zarazu je pokupio i trener, pa je odigravanje susreta pod velikim znakom pitanja. Zbog zgusnutog rasporeda, a i zbog toga što im je već pomeren duel sa Mančester sitijem, te Njukaslom, teško da bi mogao da se pronađe novi termin za odigravanje.

Zbog toga, Aston Vili preti da izgubi za zelenim stolom, baš kao što je to zadesilo Lejton Orijent u Karabao kupu protiv Totenhema ranije tokom ove sezone. Ili to, ili će na teren poslati omladince. Ako se utvrdi da u svojim redovima imaju 14 zdravih fudbalera, trener U23 tima, Mark Dilejni, vodiće ekipu, a u njoj će se naći Aron Remzi, doduše ne onaj na kojeg smo i sami navikli, Kerni Čukvuameke, Lui Beri... Dakle, ne baš imena sa kojima bi se mogli isprsiti aktuelnom šampionu Engleske.

A Liverpul teško da će propustiti priliku da im se osveti. Ne samo za taj meč od pre nešto više od godinu dana, nego i za onaj jesenas. Setimo se, Redsi su tada sedam puta vadili loptu iz mreže na Vila parku. Sada postoji ozbiljna šansa da se to desi fudbalerima domaće ekipe.

Video: Goreo je stadion: Grobari priredi veličanstvenu bakljadu povodom 50 godina postojanja grupe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA