Nova era Vojvodine: Kosanović predstavio elaborat za razvoj novih Gaćinovića, Milinković-Savića...

Čovek koji je bio "desna ruka" Vladana Milojevića tokom velikog evropskog uspona Zvezde i koji je Lalatovića "doveo" u klub, postao je novi sportski direktor Vojvodine

  • 6
milan kosanović Foto: fkvojvodina

Fudbalski klub Vojvodina danas je zvanično predstavio Milana Kosanovića kao svog novog sportskog direktora, što je samo nova funkcija u klubu čoveka koji je prethodno uspešno radio punih sedam godina i to kao trener mlađih selekcija, a potom i asistent u stručnom štabu prvog tima i koordinator omladinske škole "Ilija Pantelić".

Kosanović je široj fudbalskoj javnosti postao pozant kao asistent Vladana Milojevića u Zvezdi tokom velikog evropskog uspona Beograđana prethodnih godina, potom su mu se razišli putevi sa bivšim šefom, a sebe je ponovo pronašao u Voši - sa kojom ima ambiciozan plan.

Kosanović je na predstavljanju predočio javnosti i navijačima novosadskog kluba elaborat o razvoju sportskog sektora kluba kojim će rukovoditi i već je locirao određene probleme u razvoju igrača koje sada želi da koriguje i usmeri klub u željenom pravcu.

- Poslednjih godina, izgubio se protok igrača iz omladinske škole ka prvom timu, a to je nešto po čemu je Vojvodina uvek bila prepoznatljiva. Iz tog razloga, sa zadovoljstvom sam prihvatio priliku da kao sportski direktor utičem na razvoj FK Vojvodina u narednom periodu, naravno, u saradnji sa šefom stručnog štaba - rekao je Kosanović i otkrio da je u velikoj meri zaslužan što je Lalatović danas na klupi "Lala".

- Pre godinu i po dana, ljudi iz kluba su me pitali za moj predlog u vezi sa novim trenerom i rekao sam već tada da je Nenad Lalatović trenutno najbolje moguće rešenje za Vojvodinu, što se ispostavilo kao tačno - zadovoljno je konstatovao novi sportski direktor "Lala".

Kao trener omladinskog tima Vojvodine, Milan Kosanović je svojevremeno osvojio dve titule u Omladinskoj ligi Srbije, a mnogi od tih igrača kasnije su činili okosnicu generacije koja je osvojila Kup Srbije 2014, pri čemu su njih petorica (Sergej Milinković-Savić, Vanja Milinković-Savić, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Radovan Pankov) kasnije osvojili titulu omladinskog šampiona sveta na Novom Zelandu.

On je već sastavio svoj plan razvoja sportskog sektora FK Vojvodina, a neke od ključnih smernica za postizanje ciljeva su:

1. Analitičkog Odeljenja - Odeljenje za taktičku i video analizu svih takmičarskih kategorija od pionira pa do Prvog Tima.

2. Razvojnog Odeljenja - Odeljenje za individualni i dodatni rad sa "Elitnom Grupom" mladih igrača.

3. Skauting Službe - Služba za skauting potencijalnih pojačanja iz zemlje, regiona ali i svih ostalih potencijalnih pojačanja za potrebe prvog tima, kao i za potrebe mladjih takmičarskih kategorija.

Kompletan program razvoja sportskog sektora Vojvodine možete videti na linku OVDE.

Na današnjem predstavljanju u pres sali stadiona "Karađorđe", predsednik FK Vojvodina Dragoljub Samardžić izrazio je zadovoljstvo zbog angažovanja Kosanovića, naglasivši da je svestan da je javnost očekivala da novi sportski direktor bude imenovan i ranije.

- Sa postavljanjem novog sportskog direktora smo čekali zbog toga što smo želeli da definišemo politiku kluba i napravimo plan njegovog razvoja u naredne tri godine. Tek kada smo to uradili, mogli smo da se okrenemo profilu sportskog direktora koji će to uspešno sprovesti u delo. Prošle godine smo napravili dobar rezultat, između ostalog i zahvaljujući angažmanu trenera Lalatovića i dobroj selekciji igrača. Naš cilj je da tako nastavimo i dalje, ali da uporedo pravimo mesta i za naše mlade igrače - izjavio je Samardžić, dodavši da Vojvodina ubuduće mora da živi i od prodaje igrača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • novica

    8. januar 2021 | 16:35

    Samo gurajte braco Srbija je uz vas kao uz Radnicki Napredak Cukaricki i ostale bez tudjmanovih cavki

  • jovo

    8. januar 2021 | 15:24

    Hvsla Bogu bracoSrbi imate postsku o d svih nas ane ove tudjmanove cavke

  • Roki

    8. januar 2021 | 21:38

    Kosane prvi zadatak u omladinskoj skoli je da najuris sve tatine i mamine sinove,i konacno da deca koja zasluzuju nose dres vojvodine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA