≫ 

Bolji od Pogbe, Vidiću tri puta proturio loptu kroz noge: Kako je propala karijera engleskog Zidana

Priča o najvećem engleskom fudbalskom razočarenju...

  • 2
Rafel Morison, Mančester junajted Foto: Profimedia

Englez koji je imao iste pokrete kao Zinedin Zidan. Imao je slične driblinge, identične dirigovane pasove... Deluje nerealno kada to neko sa strane spomene, ali takav igrač je zaista postojao. Ravel Morison.

Zavali su ga i "engleski Zidan", ali se u međuvremenu zagubio i protraćio talenat koji mu je bog dao.

Sve je počelo još 2010. kada je Morison debitovao za prvi tim Mančester junajteda. Već tada je po mnogima bio najveći engleski talenat, a o njegovim kvalitetima s velikim očekivanjima govorio je i legendarni menadžer Aleks Ferguson, koji je na Morisonov talenat ukazao i Vejnu Runiju.

- Pogledaj ovog klinca, bolji je od tebe. To je najveći talenat koji ćeš videti trenutno u Engleskoj - govorio je Ser Aleks, a ispričao Rio Ferdinand u intervjuu Dejli Mejlu 2018. godine.

U mlađim kategorijama Mančester junajteda Ravel Morison je igrao zajedno sa Polom Pogbom, i mnogi su ga tada već uveliko smatrali i boljim od Francuza.

Sa 17 godina Ravel je bio je toliko talentovan da je mogao da predribla koga hoće, čak i našeg Nemanju Vidića kojem je na treningu jednom prilikom tri puta proturio loptu kroz noge.

- Bio je impresivan, briljantan. Pun samopouzdanja. Sećam se da je Vidiću tri puta za minut proturio loptu kroz noge na jednom treningu - otkrio je Runi u kolumni za Tajms u maju prošle godine.

Nemanja Vidić na oproštaju od Mančestera Vidić je legenda Old Traforda, Foto: Printscreen Youtube

Nije bila tajna da su mnogi stariji igrači Mančester junajteda bili prosto "zaljubljeni" u Morisona.

- Briljantan igrač, vrlo elegantan, skoro kao Zidan. Mogao je da postigne neverovatne golove - tvrdi Runi.

Nažalost, Morison nikada nije ispunio ono što se od njega očekivalo. Uglavnom zbog problematičnog ponašanja. Kažu da nije bio dovoljno profesionalan. Njegov stil života bio je prava katastrofa.

Noći je provodio igrajući video igrice i izlazeći u provod. Kruži i priča da se kretao u lošem društvu i da su "prijatelji" doprineli njegovom fudbalskom posrnuću.

Čak se i Rio Ferdinand svojevremeno nudio da ga udomi i primi u porodicu, želeo je da ga odvoji od loših ljudi, ali nije vredelo.

I nije samo Ravel Morison kriv za svoje fudbalsko posrnuće, pošto je lično morao da prođe kroz seriju životnih drama.

- Nije bio dovoljno jak da se izbori sa unutrašnjim demonima. Ravel Morison je moj najveći neuspeh. Nije mogao da prestane da se uvaljuje u probleme - napisao je Aleks Ferguson u svojoj biografiji.

Razočarani Ser Aleks ga je prodao Vest Hemu 2012. godine. I to je bio trenutak kada je krenuo pravi fudbalski pad u karijeri Ravela Morisona. Uprkos dobrom startu, Sem Olerdajs ga je odstranio iz prvog tima "Čekićara". Neki kažu nepravedno.

Problemi u Morisonovom privatnom životu su postali još veći, jer je uhapšen nakon što je pretio svedoku nožem. Zbog homofobičnih poruka javnost se obrušila na njega, a jednom prilikom policija je pronašla i oružje u njegovom automobilu.

Za svo to vreme menjao je klubove, odlazio na egzoitična mesta poput Meksika, Švedske ili Italije, ali nigde nije uspeo da pronađe onog starog Ravela Morisona. Tokom prošlog leta preselio se u Holandiju u redove Den Haga, a u novembru 2020. godine postao je i reprezentativac Jamajke.

Deluje da je u novom klubu pronašao sreću i da želi da nadoknadi izgubljeno vreme, ali je bez bozira na sve prosto nemoguće ne posmatrati ga kao jednog od najprotraćenijih talenata u istoriji engleskog fudbala.

Video: Kanga igrao ulični fudbal s lokalcima na poljani, navijači imali dresove Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Косингас

    8. januar 2021 | 18:28

    Какви су ово текстови? Хајде, људи да се не брукамо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA