≫ 

Najbolji tim Evrope pogubljen u Menhengladbahu: Sjajna Borusija za 13 minuta išamarala Bajern

Ekipa Marka Rozea ponovo pokazala da je streptomicin za Bavarce

  • 0
Borussia Moenchengladbach, Bayern Munich Foto: Tanjug/AP

Ako neki klub u Nemačkoj može da se pohvali da je pravi fudbalski "majstor za majstora" onda je to definitivno Borusija iz Menhengladbaha, koja je savladala najbolji tim Evrope sa 3:2 (2:2) u sjajnom derbiju 15. kola Bundeslige.

Postalo je uobičajeno da, kada god se igra na "Borusija Parku", Bajern dominira, da napada i stvara šanse, a da Ždrepci iz kontri i polukontri postižu golove i pobeđuju definitivno najomraženijeg rivala.

Istorijski, upravo je Bajern prekinuo dominaciju "elfa iz Niderajna" posle 70-ih godina prošlog veka kada je Menhengladbah bio centar evropskog fudbala i jasno je zašto se bavarski tim posebno ne podnosi u ovom delu Nemačke. Svaki put.

Izgledalo je da će Bajern lako stići do pobede ovog petka, posebno nakon što su Levandovski (20') iz penala (20. gol u sezoni) i Gorecka u 26. posle sjajnog šuta doneli Bajernu laganih 2:0. Šampionski je Bajern delovao u tih pola sata, ali je potom naleteo na tvrdo.

Ipak, korak po korak, Borusija se vraćala u meč, a posle dve sjajne akcije koje su izveli kapiten Lars Štindl i Jonas Hofman domaćin je stigao do izjednačenja. Oba puta je iskusni plejmejker u pravom trenutku asistirao brzonogom Hofmanu koji je izbegavao ofsajd zamke i dva puta rutinski matirao iskusnog Nojera za 2:2.

Poptuni preokret i trijumf Borusiji na ovom meču doneo je Florijan Nojhaus u 49. minutu posle sjajnog udarca sa oko 17-18 metara, a asistirao mu je najbolji pojedinac ovog meča Hofman.

Od tog trenutka pa sve do kraja gledali smo "viktorije" pred golom Borusije iz Menhengladbaha, ali je Bajernu nedostajao tačan završni pas i precizan udarac kako bi se neporažen vratio kući. Pritiskao je tim Hansija Flika domaćine posebno u završnici, ali se Borusija herojski odbranila u nadoknadi.

Posle ovog kiksa Bavaraca, Lajpcig će imati priliku da se probije na vrh tabele ukoliko savlada Borusiju iz Dortmunda u subotnjem derbiju (18.30 časova), dok je Menhengladbah vrednom pobedom uhvatio prikljkučak u borbi za Ligu šampiona.

Šteta je što ovaj sjajni tim Borusije ne može svakog vikenda da igra protiv Bajerna ili Lajpciga, koji je takođe savladao ove sezone, čini se da bi i njihov položaj na tabeli bio znatno bolji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA