≫ 

Liverpul se pogirao s omladincima Aston Vile, Terminator iz Vulverhemptona dao gol posle 11 meseci

Klopov tim prelako stigao do 4. runde FA kupa protiv oslabljenog rivala

  • 0
Liverpool, Aston Villa Foto: Tanjug/AP

Magija FA kupa je počela, ali već sada deluje da ovogodišnje izdanje najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu neće doneti ništa spektakularno u svetlu dešavanja oko nas.

Korona virus je uslovio da već na početku, umesto derbija dobijemo duel "Davida i Golijata", između omladinaca Aston Vile i kombinovanog (i jakog) tima Liverpula, koji je slavio kao gost sa 4:1.

Jedno poluvreme odigrali su egal mladi fudbaleri iz Birmingema, koji su nosili na leđima brojeve od 40 pa naviše, a podatak da svi zajedno imaju više nastupa za niželigaša Eksiter nego za prvi tim Aston Vile dovoljno govori o odnosu snaga na ovom meču.

Liverpul je rano poveo, preko Sadija Manea već u 4. minutu, ali je taj pogodak doveo i do opuštanja u redovima Klopovog tima što je domaćin iskoristio da stigne do šokantnog izjednačenja. Lui Beri, 17-godišnjak koji je letos stigao iz Barselone, sjajno je pobedao Risu Vilijamsu i poravnao na 1:1 u 41. minutu.

Ipak, Liverpul je u nastavku dodao gas, a Vajnaldum u 60, Mane u 63. i Salah u 65. lako su doveli goste do tri gola prednosti protiv neiskusne i izmučene odbrane Aston Vile koja nije imala šanse da izbegne poraz i okonča ovo čudno izdanje u najmasovnijem engleskom takmičenju.

Liverpul se tako i revanširao Aston Vili na prošlogodišnjem demoliranju u polufinalu Liga kupa kada su prvotimci tima iz Birmingema savladali omladince "Crvenih" sa 5:0.

U drugom meču ovog petka Vulverhemton je eliminisao Kristal Palas trijumfom od 1:0, a jedini pogodak na meču dao je Adama Traore posle sjajnog šuta u 35. minutu. Ovo je prvi gol zanimljivo razvijenog fudbalera Vulvsa posle čak 11 meseci čime je okončao svoj dugi golgeterski post.

Luka Milivojević je presedeo na klupi za rezerve čitav meč na Mulinou što je bilo i očekivano jer je Roj Hodžson unapred najavio da će odmarati pojedine prvotimce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA