≫ 

Čukarički počeo pripreme: Bivši napadač Partizana na prozivci, Lacio ponudio 2 miliona za defanzivca

Jovanović će konačno moći da nastupi za Brđane sa kojima trenira par meseci

  • 0
FK Čukarički, pripreme Foto: FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog izvršili su prozivku u petak i na taj način su zvanično počeli pripreme za nastavak sezone u Superligi Srbije!

Treneru Dušanu Đorđeviću prilikom prvog okupljanja javio se čak 41 igrač, računajući i momke iz Omladinske škole koji su priključeni prvom timu, a među njima je i nekadašnji napadač Partizana Đorđe Jovanović.

Jovanović sa Brđanima trenera celu jesen, ali će tek na proleće moći da igra zvanične utakmice.

- Đorđe Jovanović je već dva meseca sa nama, od prvog prolećnog kola šampionata stiče pravo da igra za nas, on je da tako kažem prvo pojačanje. Od odlazaka za sada nema ništa konkretno, iako su mnogi igrači na ceni, ima i ponuda - rekao je Đorđević.

Što se tiče tih ponuda, najviše se priča o onoj koju je Lacio poslao na Banovo brdo za mladog Dimitrija Kamenovića. Nezvanično, prema navodima "Sportskog žurnala", u pitanju je cifra od dva miliona evra.

I Šahtjor Soligorsk se interesuje za Vinsenta Ezea i spremni su da ponude 300.000 evra, a upravo je Eze uz Ibrahima Endijaea dobio dozvolu da se kasnije priključi ekipi koja se 14. januara seli u Antaliju.

FK Čukarički, pripreme Đorđević u razgovoru sa pomoćnikom Delibašićem Foto: FK Čukarički

Igračima se najpre obratio sportski direktor Nenad Mirosavljević, koji je pohvalio igrače za ponašanje tokom prvenstvene pauze.

- Vidim da ste svi došli spremni za početak priprema za drugi deo sezone, i štoi je najvažnije u doba pandemije korona virusa, čuvali ste svoje zdravlje. Najbitnije je da nema zaraženih i da možemo da nastavimo sa pripremama onako kako smo i planirali – kazao je Mirosavljević.

Igračima je potom dobro zdravlje poželeo i šef stručnog štaba Dušan Đorđević:

- U ovo vreme korone i epidemije, želim vam pre svega da budete zdravi i da svi u klubu budu sposobni da nesmetano rade i treniraju. U prvom delu polusezone imali smo veliki broj povređenih igrača, uspeli smo da oporavimo igrače i da praktično završimo jesen bez ijednog igrača van stroja. Naravo, ne računajući Docića, koji je nedelju-dve pred kraj počeo da trenira sa ekipom. Sada i kapiten već potpuno normalno radi, nadamo se da će to sve biti dobro i da će od prvog kola i gostovanja Inđiji biti u konkurenciji za tim – kazao je Đorđević.

FK Čukarički, pripreme Foto: FK Čukarički

Govorio je Đorđević i o ambicijama kluba, uz naglasak da ne želi da se igrači zadovolje odbranom četvrtog mesta u Super ligi.

- Završili smo prvi deo sezone na četvrtom mestu, koje bi trebalo da vodi u Evropu. To su i ambicije Čukaričkog, da igra na međunarodnoj sceni. Igračima sam kazao da bi u sportu bilo pogrešno nečim se zadovojiti, da ne bi bilo dobro da branimo četvrto mesto. Uvek gledamo ono što je ispred nas, a to je treće mesto. Naravno da ne pretimo bilo kome, već je sportski da se trudimo i nadamo da možemo još bolje. Da li je to izvodljivo, videćem, ali svakako je da ćemo dati sve od sebe.

FK Čukarički, pripreme Foto: FK Čukarički

Šefu struke Brđana Đorđeviću javili su se: Nemanja Belić, Veljko Birmančević, Asmir Kajević, Marko Docić, Milutin Vidosavljević, Darko Puškarić, Dimitrije Kamenović, Marko Šarić, Miladin Stevanović, Stefan Kovač, Stefan Šapić, Nikola Ćirković, Miloš Ostojić, Milan Savić, Marko Rakonjac, Nemanja Tošić, Jovan Lukić, Danilo Pantić, Đorđe Petrović, Srđan Mijailović, Andrej Bosnić, Slobodan Rubežić, Đorđe Jovanović, Nikola Glišić, Novak Mićović, Andrija Fratrović, Stefan Veličković i Nikola Terzić.

Prvom timu priključeni su i omladinci: Mitar Ergelaš, Uroš Drezgić, Nikola Petković, Viktor Rogan, Dario Grgić, Andrej Đukić, Ognjen Ajdar, Aleksandar Kadijević, Luka Nikolić i Igor Miladinović, kao i trojica kadeta: Mihajlo Spasojević, Bojan Kovačević i Lazar Kaličanin.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA