≫ 

Mesi i Grizman ipak mogu zajedno: Barsina najbolja utakmica sezone, Argentinac prvi strelac Primere

Dva gola Francuza, dva gola ikone kluba

  • 1
FK Barselona - FK Granada Foto: Tanjug/AP

Konačno, Kumanova Barselona odigrala je utakmicu u skladu sa potencijalom koji poseduje i najavila zalet na liderski dvojac iz Madrida, Atletiko i Real. Mesi i družina potukli su Granadu u gostima 4:0, bilo je 3:0 već do poluvremena, uz dva gola legendarnog Argentinca i Antoana Grizmana.

Kuman je uvrstio Francuza u startnu postavu, nije eksperimentisao previše, i pokazalo se da ovaj može savršeno da funkcioniše u tandemu sa Leom. Sjano su se kretali, proigravali, na kraju krajeva sa po dva gola potpuno razoružali igrače domaćeg tima, sedmoplasirane na tabeli do ovog kola.

FK Barselona - FK Granada Foto: Tanjug/AP

Grizman je prvi put pogodio u 12. minutu, prethodno su kombinovali Mesi i Buskets, da bi Argentinac do kraja poluvremena dva puta matirao golmana domaćeg tima, u 36. i 42. minutu.

Prvi gol je bio prava majstorija, potez tako tipičan za Argentinca, pošto je sa ivice kaznenog prostora pogodio rašlje gola Granade, i to na dodavanje Francuza.

Mesi je pred sam kraj poluvremena još jednim golom, 11. ove sezone kojim je preuzeo čelo liste strelaca, stavio tačku na ishod meča, iako je imalo da se odigra još čitavo poluvreme.

Argentinac je u toj situaciji pogodio iz slobodnog udarca sa 17 metara, proturio je loptu majstorski ispod "živog zida", i smestio je u donji desni ugao golmana domaćeg tima. Granadi tu nije pomoglo ni to što su imali "duplu zaštitu" od udarca, igrača koji je legao iza "zida" kao osiguranje da lopta ne prođe ispod njega.

Grogirani domaći tim "dokusurio" je sjajni Grizman lukavim udarcem iskosa sa desne strane unutar kaznenog prostora, stavio tačku na najbolje izdanje Barselone ove sezone i treću vezanu pobedu.

Katalonci su se probili do trećeg mesta, kaskaju za Realom dva boda, a za Atletikom tri, uz to da imaju meč manje od najvećeg rivala, a čak tri od tima Čoloa Simeonea.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA