≫ 

Stanković: Katai ne ide na pripreme, Zvezda će na proleće insistirati na dve stvari

Brza tranzicija i razbijanje defanzivnog bloka je nešto na čemu će crveno-beli i te kako raditi

  • 3

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković izvršio je u nedelju ujutru prozivku za početak zimskih priprema, a malo pre prvog treninga u 2021. godini odgovarao je i na pitanja novinara.

Doduše, ne onako kako je javnost godinama unazad navikla - već putem zvaničnog "Jutjub" kanala crveno-belih i klupske televizije.

- Ciljevi ostaju isti, završili smo tek prvo poluvreme. Treba da držimo gard visoko, jer nas u februaru i martu očekuje paklen ritam gde može dosta toga da se reši. Idemo sedam dana na Kipar, posle toga ide brušenje forme i prijateljske utakmice - rekao je Stanković i dodao:

- Tim može bolje u svakom segmentu. Takva je grupa da i oni sami žele da napreduju. Dosta se igralo. Nekad je i umor učinio svoje pa nismo delovali briljantno. Ali videla se ideja. Insistiraćemo na brzoj tranziciji i razbijanju defanzivnog bloka. Videli smo kako nas dočekuju. Svi su bili čvrtso vezani za odbranu, sa jednim ili dva igrača gore.

Što se tiče Aleksandra Kataija, Stanković je potvrdio da ga Zvezda neće imati tokom priprema.

- Sale će izaći danas sa nama na teren. Ostaće u Beogradu na daljem oporavku. Očekujemo da se priključi u februaru, detalje moramo da vidimo sa doktorima. Njegov oporavak ide fenomenalno i optimisti smo.

Što se tiče pojačanja, Stanković je dodao:

- Zadovoljan sam sa ovim što imamo. Bakajoko će nam doneti razliku, radimo na dovođenju još jednog ofanzivca. Timski rad sa Terzićem i Mrkelom, gledamo da uradimo šta je najbolje za Zvezdu. Da ne divljamo previše. Odada i mladi Stanković su došli iz Grafičara. Želim im da se što pre naviknu na grupu, ozbiljno računamo na niuh dvojicu.

Reč, dve o Milanu...

- I dalje su prvi, uz mnogo problema koje imaju. Protiv Torina su pokazali dobru igru, s pravom su prvi. Do tog meča imamo dobrih skoro 40 dana. Nama je bitno da se dobro spremimo. Imaju dosta samopouzdanja, mentalno su porasli i rešavaju individualno mečeve i kada ne igraju dobro.

Video: Terzić o Zvezdinoj godini: Premašili smo ciljeve, osvajamo četvrtu titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бен фарук

    10. januar 2021 | 14:34

    Без Магика Катаија немамо шансе на Милан.Овако мислио сам да ће он дати који гол па да их прођемо ко што је и ред...Деки доведи брзо неког одличног везњака да замени магију

  • Marko

    10. januar 2021 | 14:42

    Ma koji problem ima Katai?Nije nikakva povreda a vec duze vreme ne igra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA