≫ 

Preležao koronu, ali i dalje ima posledice: Hrvat jedva disao, trener kaže da je "100 posto spreman"

Pongračić je zamenjen na poluvremenu utakmice protiv Union Berlina, nije bio u stanju da nastavi da igra

  • 0
marin pongračić Foto: Tanjug/Ap

Koliko korona virus može biti opasan i za vrhunske sportiste pokazuje i primer fudbalera Volfsburga Marina Pongračića (23) koji i dalje oseća posledice bolesti, ali je uprkos tome bio na terenu u meču protiv Union Berlina.

Bio je to očigledno propust lekarskog tima nemačkog kluba i trenera Olivera Glasnera, koji je na poluvremenu morao da menja Hrvata kada je video da ovaj jedva dolazi do daha.

Pongračić je sredinom novembra "zakačio" virus tokom reprezentativne akcije, odmorio je potom po protokolima koliko je trebalo, ali to očito nije bilo dovoljno jer nekoliko mečeva ne uspeva da podnese napore upravo zbog činjenice da se nije 100 posto oporavio.

Zbog umora je čak i kiksnuo kod jednog gola Uniona kada je dao pogrešan pas saigraču, nakon čega su igrači iz Berlina postigli pogodak, na kraju došli do egala 2:2.

- Marin je imao velikih problema sa dotokom vazduha - rekao je trener Volfsburga Glaser o situaciji sa Pongračićem.

- Držao je obe ruke na kolenima svaki čas, i na poluvremenu, što je uvek znak premora. Već posle 15 minuta je počeo da pokazuje znake da teže diše - dodao je Glaser.

Zanimljivo je da je Pongračić, uprkos jasnim znakovima da nije spreman, niti dovoljno oporavljen, dobio "zečeno svetlo" od lekarskog tima Volfsburga, jer je na pregledima utvrđeno da je fit i optuno zdrav da igra. Ipak, korona virus očito nije istražen do kraja pa nije poptuno jasno kakve psoledice može da ima na organizam i pošto se

- Pongračić je sto posto fit i spreman - uverava trener Volfsburga, ali i upozorava da "niko ne zna kako virus utiče na organizam mesecima pošto se čovek izleči".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA