TOP 5 stvari koje su obeležile prozivku Zvezde: Prelazni rok, slučaj Katai, ideja o promeni pravila

Srpski šampion je u nedelju ujutru zvanično "upalio motore" za nastavak sezone

  • 14
FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

Radno je bilo na Marakani u nedelju ujutru, gde su se fudbaleri Crvene zvezde okupili na prozivci i odradili prvi trening u 2021. godini!

Treneru Dejanu Stankoviću javio se 31 fudbaler, a sam šef stručnog štaba govorio je o planovina kluba tokom priprema koje njegoive izabranike očekuju već u ponedeljak.

Zvezda najpre putuje na Kipar, zatims e vraća u beograd i ide u Tursku, a pored Stankovića javnosti su se obratili i direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela koji su najviše govorili o prelaznom roku.

S obzirom na to da nam je tokom dana stigao veliki broj informacija iz tabora srpskog šampiona, Telegraf vam donosi TOP 5 stvari koje su obeležile prozivku Zvezde.

Aleksandar Katai ne putuje na pripreme

Možda i najbolji igrač Zvezde još se nije oporavio od bolesti krvi koju "vuče" još od sredine novembra i na teren će se vratiti tek u februaru.

- Sale je izašao danas sa nama na teren. Ostaće u Beogradu na daljem oporavku. Očekujemo da se priključi u februaru, detalje moramo da vidimo sa doktorima. Njegov oporavak ide fenomenalno i optimisti smo - rekao je Stanković.

FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

Predstavljeno novo pojačanje

Aksel Bakajoko je zvanično predstavljen malo pre okupljanja tima u svlačionici, zadužio je dres sa brojem sedam i potpisao je ugovor na tri i po godine.

Reč je o krilnom napadaču koji je stigao iz Intera, a Zvezda je za 22-godišnjeg Francuza obećala Neroazurima 15 odsto od naredne prodaje.

- Kada sam čuo da se Crvena zvezda interesuje za mene nisam oklevao, znao sam da se radi o velikom klub i da je to šansa koja se pruža jednom u životu. Srećan sam što sam došao ovde, kao što sam rekao, nisam oklevao.

FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

- Još uvek ne znam na kojoj poziciji ću igrati, na treneru je da odluči. Najbolje se snalazim u napadu, volim da igram na krilnoj poziciji, ali ću biti srećan na koju god me poziciju me trener stavi - poručio je Bakajoko.

Odada i Stanković nova lica u svlačionici Zvezde

Mladi Nikola Stanković i Ričard Odada priključeni su prvom timu Zvezde posle odlične sezone u Grafičaru, a trener Stanković je na prozivci imao jasnu poruku za njih.

FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

- Dobrodošlica Odadi i Stankoviću. Da se što pre uklope. Puno sreće im želim, da nameste glavu, jer nas čeka težak rad. Ozbiljno računamo na njih dvojicu. Na njima je da se pokažu u najboljem svetlu.

Podsetimo, i jedan i drugi su vezni igrači - s tim da se Odada najbolje nslazi na poziciji defanzivnog veziste.

Najvažnije transfer vesti: Boaći, Milunović, Sanogo, Tošić, ponude za Bena i Degeneka

Mitar Mrkela je potvrdio da Zvezda neće produžiti ugovor sa Boaćijem koji je istekao u smiraj decembra, dok se očekuje da Seku Sanogo uskoro reši situaciju sa Al Itihadom i potpiše za crveno-bele.

FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

Slično bi trebalo da bude i sa Milunovićem, a Tošić se i dalje čeka.

- Sa Milunovićem smo pričali još pre mesec dana,. jutros takođe. Očekujem ga u kancelariji psole treninga. Nesporna je želja oko nastavka saradnje. Putuje na pripreme, ugovor mu ističe u junu, ali mislim da tu nema ništa sporno i da će Milunović ostati u Zvezdi.

- Sa Duškom smo obavili razgovore krajem decembra, on je otišao na odmor. Čuli smo se jutros, obavićemo i danas i ovih dana razgovore. Ima poziv, treba da se poklope i njegovi planovi. On trenira sa ličnim trenerom, biće sprema fizički. Nadam se da ćemo se dogovoriti - rekao je Terzić koji je otkrio i dve konkretne ponude koje Zvezda ima:

- Ima konkretnih ponuda, za Bena i za Degeneka. Procenićemo u skladu sa potrebama tima. Pričao sam sa Stankovičem i Mrkelom da napravimo jedan stav. Može se desiti da odu, može se desiti i da ostanu. U skladu sa njihovim odlascima biće i dolazaka. Tu su i ponude za mlade igrače, Nikolića, Petrovića i Gavrića, ali nismo razmatrali te ponude.

Zvezdina ideja za promenu pravila koje je vezano za broj stranaca u timu

FK Crvena zvezda, prozivka igrača Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-bele donekle koči to što u domaćem šampionatu igraju samo četvorica stranaca, što je sam potvrdio i Zvezdan Terzić.

- Zvezda ima problem sa strancima. Poveli smo neke inicijative. Četiri stranca je izuzetno malo da bi se realizovali postavljeni ciljevi. Otišao je Boaći, stigao Bakajoko. Priključili smo Odadu. Mislim da imamo šest stranaca. Ako niko ne ode, a neko dođe, biće ih sedam. Moramo raditi da se broj poveća barem na pet. Nama su stranci skupi igrači, ali ponavljam ono što mi je Džajić svojevremeno rekao: "Najskuplji je neuspeh" - poručio je Terzić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • francuz

    10. januar 2021 | 16:12

    Fascinantno je da komsije komentarisu nesto a jos pogotovo za regularnosti i slicno. brzo se zaboravljaju godine provedene pod toletom karadzicem i regularnost ne samo sudjenja nego i finansija i sl. pobogu, doziveli ste da vam tada veliki grobar (milinkovic) izvede ekipu sa terena!? amnezija je cudna bolest kako manjina sve brzo zaboravlja. o ostalim sportovima koje ste sistematski rusili, poput vaterpola ili rukometa necu ni pisati.

  • Insider

    10. januar 2021 | 17:39

    Italijani javljaju za nekog Simone Edera iz Torina, kako stize u Zvezdu. Vest je od pre neki sat. Pozajmica na godinu i po sa pravom otkupa i procentom od dalje prodaje.

  • Nenad

    10. januar 2021 | 15:13

    To mađio. Bar 10 stranaca minimum. A sudije domaće lopovske . Var ni slučajno to samo upropaštava fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA