≫ 

Spektakl u Rimu: Roma povela, pa gubila, Inter na kraju jedva izvukao "živu glavu" na Olimpiku

Sjajan meč!

  • 0
fudbaleri rome Foto: Tanjug/Ap

Roma i Inter su, po tradiciji već, odigrali mega uzbudljiv duel u Rimu, kao što je to bio slučaj i u nekoliko ranijih međusobnih duela na "Olimpiku". I ovaj je završen sa goleadom, na kraju 2:2, uz rezultatski "rolerkoster" i pregršt uzbuđenja za 95 minuta fudbala u derbiju 17. kola Serije A.

Najzadovoljniji ovakvim ishodom može biti Milan koji je oržao tri boda prednosti nad gradskim rivalom, i najbližim pratiocem u šampionskoj trci, dok Roma ostaje treća, a sasvim malo je nedostajalo da preuzme drugu poziciju.

Ekipa trenera Paula Fonseke vodila je golom Lorenca Pelegrinija od 17. minuta, ali je i gubila posle pogodaka Milana Škrinijara i Ašrafa Hakimija za samo sedam minuta u drugom poluvremenu, pa onda stigla do egala preko Đanluke Manćinija - u jeku velike navale "Vučice" na gol gostiju.

fudbaleri rome Foto: Tanjug/Ap

Inter je u poslednjih 15-ak minuta bio pod velikim pritiskom rivala, saterani su bili gosti u "krilo" golmana Handanovića, koji je na kraju kapitulirao, pošto ga je Manćini matirao udarcem glavom na ubačenu loptu posle kornera.

Tako se ovaj fudbaler iskupio za promašaj pola minuta ranije, kada mu je Handanović sjajno skinuo udarac sa nekoliko metara.

I posle gola za egal, Roma je navaljivala na odbranu Intera, okupirali su kazneni prostor igrači "Vučice", Handanović je konstantno bio na oprezu, ali je uspeo da sačuva mrežu uz pomoć saigrača, za egal i drugi uzastopni meč Intera bez pobede.

U prethodnoj rundi, Konteov tim je poražen na gostovanju Sampdoriji.

Za goste je poslednjih desetak minuta igrao Aleksandar Kolarov.

Subota:

Benevento - Atalanta 1:4

(Sau 50 - Iličić 30, Toloj 69, Zapata 71, Mjuriel 86)

Đenoa - Bolonja 2:0

(Zajc 44, Destro 55)

Milan - Torino 2:0

(Leao 25, KEsi 36.p)

Nedelja:

Roma - Inter 2:2

(Pelegrini 17, Mančini 86 - Škriniar 56, Hakimi 63)

Parma - Lacio 15:00

Udineze - Napoli 15:00

Verona - Krotone 15:00

Fiorentina - Kaljari 18:00

Juventus - Sasuolo 20:45

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA