≫ 

Najluđa priča FA Kupa: Rijaliti učesnik, poznata TV faca, sa Kroulijem priredio najveću senzaciju

Mark Rajt je sa 22 godine batalio fudbal, posvetio se šou biznisu, a nekada je poluozbiljno igrao upravo za Krauli, sa kojim je danas učestvovao u istorijskoj eliminaciji Lidsa

  • 1
mark rajt Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lidsa propisno su se izblamirali u meču 3. runde FA Kupa, porazio ih je niželigaš Krouli sa čak 3:0, a zvezda utakmice, iako nije bio strelac, bio je Mark Rajt, tamošnja TV faca i učesnik raznih rijaliti i šou programa poslednjih godina.

Ovaj 33-godišnji igrač, ne možemo ga ni nazvati profesionalnim fudbalerom, jer to nije, sa 22 godine je definitivno batalio fudbal i sebe pronašao na televiziji, gde je, od 2010. godine naovamo, gradio svoju karijeru.

Sve vreme je paralelno igrao za amaterske klubove, za mnoge čak ni oni tvrdokorni ljubitelji ovog sporta nisu ni čuli, a nedavno mu se ukazala šansa da potpiše za Krouli - voljeni klub za koji je poslednji put, pre 13 godina, igrao na poluprofesionalnom nivou.

mark rajt Foto: Tanjug/AP

Posle dvomesečne probe, konačno je potpisao ugovor 14. decembra, i tamo se pridružio rođenom bratu Džošu Rajtu, koji je ove sezone stigao u Krouli uz Luton Tauna.

U međuvremenu, žreb je hteo da rival Kroulija u FA Kupu bude premijerligaš Lids, i to je bila prilika da se Rajtu ispuni najveća fudbalska želja - da zaigra protiv kluba iz Premijer lige. E sad, verovatno je da se to ne bi desilo da je rezultat bio drugačiji, ali su igrači Kroulija oduševili vođstvom od 3:0, tako da je trener domaćeg tima mogao mirne duše pred kraj utakmice da ispuni Markovu davnašnju želju, ali i želju mnogih navijača pre ovog meča - uveo je ovog momka u igru u 90. minutu!

- Moj život se preokrenuo u 22. godini i iza mene su 10 najboljih godina mog života, o kojima nisam mogao da sanjam - rekao je Rajt po dolasku u klub u decembru o svojoj TV karijeri, ali naglasivši da mu je fudbal ipak bila i ostala najveća ljubav.

- Ljubav prema fudbalu nikad nisam izgubio i činjenica da nikad nisam odigrao utakmicu na profesionalnom nivou me je uvek negde proganjala. Ako sad to ne uspem, neću nikad, imam 33 godine i pripadam starijoj generaciji igrača - pa kad ću, ako ne sad - poručio je nedavno Rajt, ne sanjajući da će vrlo brzo dočekati taj trenutak.

Ono što je takođe zanimljivo vezano za Rajta je da će kadrovi meča sa Lidsom i njegov ulazak biti ovekovečeni u dokumentarnom filmu "Mark Rajt - poslednja šansa", u kome će biti opisan njegov život i karijera, i sada, kao vrhunac, njegov ulazak u igru protiv premijerligaša i velika pobeda protiv Lidsa.

mark rajt Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    10. januar 2021 | 18:14

    crawley = kroli nije krauli isto kao sto je crew = kru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA