≫ 

Mlađi od Fejsbuka i Gospodara Prstenova, nije se rodio kad je Žoze bio Posebni - ko je Alfi Divajn?

Čitava Engleska večeras bruji samo o jednom dečaku

  • 1

Sa samo 16 godina i 163 dana Alfi Divajn je postao najmlađi strelac u istoriji Totenhema.

Ušao je kao rezerva na meču 3. runde FA kupa protiv osmoligaša Marina (5:0), a na ovom sjajnom golu česitao mu je i najbolji fudbaler Pevaca i prva zvezda Hari Kejn.

Ono što je još zanimljivije je da je Divajn toliko mlad da nije bio ni rođen kada je njegov trener Žoze Murinjo dao čuvenu izjavu kako je on zapravo "Posebni" na promociji u Čelsiju u junu 2004.

Portuglac je to izjavio dva meseca pre nego što se u gradiću Vorington, na 30-ak kilometara od Liverpula rodila verovatno nova zvezda engleskog fudbala.

Takođe, Alfi Divajn je mlađi i od Facebook-a i trilogije "Gospodara Prstenova".

Totenhem je letos doveo Alfija iz Vigana za samo 300.000 funti, pošto je taj klub otišao u adminsitraciju, a ofanzivni vezista je već posle šest meseci uspeo da se probije do prvog tima i nagovesti veliku budućnost.

Dobro je počeo...

- Alfi je dečak sa velikim potencijalom koji je tek letos stigao u klub. Imao je sreće da sa nama trenira tokom letnjih priprema jer smo bili u deficitu sa igračima, pa sam ga proverio ne nekoliko utakmica - kaže Žoze Murinjo.

Jose Mourinho, Žoze Murinjo Foto: Tanjug/AP

- Taj period mu je približio način rada u prvom timu. On nije stranac, vredno trenira sa omladincima i igra za različite kategorije u klubu. 

- On je vezista sa izvanrednim istinktom za gol i vrlo često ga možete videti u završnici napada sa namerom da postigne gol. Sviđa mi se kako igra, kako se ponaša i mislim da je ovo za njega bio poseban dan - zaključio je Murinjo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA