Dibalu baš neće: Letos se mučio sa koronom, sada propušta dve izuzetno važne utakmice zbog povrede

Argentinac će tek za tri nedelje na teren

  • 0
Paulo Dibala, FK Juventus Foto: Twitter.com

Kakav crn period za Paula Dibalu. Nakon toliko mučenja sa virusom korona i zaista duge pauze, Argentinca je sada zadesila i povreda u nezgodnom trenutku u sezoni. Juventus je potvrdio da je fudbaler povredio medijalni kolateralni ligament levog kolena, što znači da će odustvovati između dve i tri sedmice.

On će zbog toga propustiti derbi Serija A protiv Intera na Đuzepe Meaci koji je na programu 17. januara, a potom i Superkup Italije, koji će Juve igrati protiv Napolija samo tri dana kasnije. I dok dužina odsustva nije toliko velika, ipak je došla u lošem trenutku.

Dibala je na minulom meču protiv Sasuola u subotu izvrnuo levo koleno i morao je ranije da napusti utakmicu. Činilo se da problem nije veliki i da ćemo ga vrlo brzo ponovo videti na terenu, ali su medicinski pregledi potvrdili loše vesti za čelnike Juventusa.

Što se tiče Federika Kjeze i Vestona Mekenija, oni kako stvari stoje nisu teže povređeni, mada su u Juventusu želeli da budu u potpunosti sigurni u to, pa su ih zadržali na medicinskim pregledima. Oni neće igrati protiv Đenove u Kupu Italije, ali će verovatno zaigrati protiv Intera za vikend.

Na sve treba dodati da je Matijs de Liht zaražen koronavirusom, kao i Aleks Sandro i Huan Kvadrado. Kao da Andrei Pirlu nije bilo dosta što mu sastav kroji opaka bolest, sada će morati da se uhvati za glavu i kombinuje zbog povreda.

Video: Stanojević: Ne pamtim da je u ekipi bilo 10, 11 igrača iz Omladinske škole, sve će biti kako treba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA