Milenković i Vlahović ispali iz Kupa Italije, Inter u 119. minutu izbacio Fiorentinu u osmini finala

Dušan Vlahović je dobio priliku tek u drugom delu igre, a samo pet minuta nakon njegovog ulaska pao je izjednačujući gol.

  • 2
Inter, Sevilja Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Fiorentine doživeli su nesrećan kraj u osmini finala Kupa Italije pošto su u dva minuta pre kraja drugog produžetka primili gol od Intera koji je na kraju slavio sa 2:1. Nakon 90 minuta bilo 1:1, borila se Viola i vraćala u život, ali na kraju je Romelu Lukaku presudio.

Srpski štoper Nikola Milenković istrčao je od prvog minuta sa kapitenskom trakom Fiorentine, držao se prilično dobro protiv agresivne ofanzive tima Antonija Kontea, ali je falilo i malo sreće. Dušan Vlahović je dobio priliku tek u drugom delu igre, a samo pet minuta nakon njegovog ulaska pao je izjednačujući gol.

Jedva se držao domaćin u egalu od starta susreta. Milanska ekipa je imala više od igre, čak devet upućenih udaraca, ali nije uspeo da dođe do vođstva sve do 40. minuta kada golman Teraćino nesmotreno reaguje i pravi jedanaesterac.

Nisu se bunili igrači Fiorentine jer je faul bio evidentan, a ni sudija Masa nije imao nedaumicu, tako da je izvođenju sa bele tačke pristupio Arturo Vidal koji zaista nije dobro šutirao, ali je lopta otišla po sredini gola, tamo gde nije bilo čuvara mreže koji se bacio u stranu.

Inter je sa prednošću otišao na veliku pauzu, ali se prilično opustio početkom drugog poluvremena. Viola je bila sve opasnija, a ulaskom Dušana Vlahovića u 52. minutu postali su još ubojitiji.

Već u 57. minutu dolazi do poravnanja. Stvorila se jedna velika gužva u kaznenom prostoru milanskog tima, odbrana je uspela da počisti, ali samo do Kuamea koji je jednim predivnim udarcem izvan šesnaesterca pogodio gornji levi ćošak i vratio svoju ekipu u igru za prolaz dalje.

Nije bilo golova do kraja regularnog dela utakmice, tako da se otišlo u produžetke gde je utakmica više ličila na šahovski meč. Nije bilo mnogo rizika, ali je bila evidentna veća želja kod igrača Intera da završe susret pre penala.

I uspeli su. Samo minut pre kraja drugog produžetka Barela je uposlio Romelua Lukakua, koji je ponovo ušao sa klupe, a Belgijanac je u svom stilu zatresao mrežu i doneo crno-plavima četvrtfinale Kupa u kojem će igrati protiv gradskog rivala Milana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 5

    13. januar 2021 | 18:47

    DVA SMEŠNA FRANJEVAČKA BALVANA UNIŠTAVAJU FIORENTINU …SLEDEĆE GODINE "SERIE B " 🌟🌟🌟

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA